NOVA PERSPEKTIVA

Martina Dalić na LinkedIn-u otkrila detalje potpisivanja krucijalnog ugovora između Podravke i Fortanove

‘Preći ćemo granicu od milijardu eura prihoda‘, napisala je, između ostalog, Dalić

Martina Dalić

 Goran Mehkek/Cropix

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, objavila je da će Grupa Podravka u slučaju uspješnog završetka transakcije s Fortenovom prijeći granicu od milijardu eura prihoda. Otkrila je i da je ugovor o ekskluzivnosti s Fortenovom potpisan sinoć.

"Iako je pred nama još puno posla oko usklađivanja kupoprodajnog ugovora i stjecanja odobrenja regulatornih agencija, sigurna sam da ćemo u tom poslu uspjeti. Dovršetak ovog posla otvorit će novu razvojnu fazu za Belje, Vupik i PIK, ali i novu perspektivu za njihove radnike. Sigurna sam da će dovršetak ove transakcije dati i novi impuls razvoju hrvatske poljoprivrede. Voditi ove kompanije planiramo jednako ambiciozno kao što danas vodimo Grupu Podravka i izvozimo hrvatske prehrambene i farmaceutske proizvode od Amerike do Australije", objavila je Martina Dalić na LinkedInu.

Otkrila je i da u slučaju uspješnog dovršetka preuzimanja Belja, Vupika i PIK-a očekuju da će manjinski partner u tom poslu biti Europska banka za obnovu razvoj. Očekuju da će EBRD kao manjinski partner donijeti dodatno znanje i iskustvo u uspješnom i modernom upravljanju poljoprivrednom proizvodnjom.

"Osobno sam jako zadovoljna i ponosna jer Podravka danas ima i financijsku i menadžersku snagu da može uspješno sudjelovati, završiti i provesti ovako veliku transakciju. Odabir Podravke za preferiranog kupca u ovoj transakciji i vjerujem njezino uspješno dovršenje još jedan put potvrđuju ispravnost ambicije i odlučnosti Uprave da Grupu Podravka vodi putem rasta financijskih rezultata, vodeći pritom računa o materijalnom položaju radnika, zadovoljstvu potrošača i odgovornosti prema društvenoj zajednici. Bez toga ne bismo bili u mogućnosti sudjelovati ovoj transakciji kao vodeći i preferirani kupac", dodala je Martina Dalić.

Fortenova grupa je, naime, danas ujutro izvijestila kako je nakon procjene obvezujućih ponuda, koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, ponudu Podravke ocijenila najboljom i s tom će kompanijom nastaviti pregovore o prodaji.

Sukladno tome, između kompanija je potpisan Ugovor o ekskluzivnom pregovaranju temeljem kojeg će Fortenova grupa proces pregovora o sklapanju kupoprodajnog ugovora nastaviti samo s Podravkom, priopćila je Fortenova grupa.

Poslovno područje poljoprivreda Fortenova grupe obuhvaća kompanije Belje, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 07:33