Dvostruka kruna

Marko Biočina i Iva Grubiša iz Jutarnjeg lista najbolji gospodarski novinari

Novinari iz redakcije Jutarnjeg lista drugu su godinu zaredom dobitnici prestižne nagrade
Iva Grubiša, Marko Biočina i Sanja Smiljanić
 Davor Pongračić / CROPIX

Novinari Jutarnjeg lista Marko Biočina i Iva Grubiša te novinarka Sanja Smiljanić s Hrvatske radio televizije (HRT) dobitnici su ovogodišnje nagrade 'Hrvoje Mateljić' za najbolje gospodarske radove. Lider već devet godina dodjeljuje ovu prestižnu nagradu kao uspomenu na prerano preminulog kolegu Mateljića, a novinari iz redakcije Jutarnjeg lista drugu su godinu zaredom njeni dobitnici.

- Ova je nagrada jako važna za struku i zahvaljujem se ne samo svojoj redakciji, već cijeloj svojoj kompaniji jer ovo nije individualan sport nego timski. Riječ je o velikom procesu proizvodnje čiji su novinari samo mali dio – rekao je Marko Biočina dok je primao nagradu za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u tiskanom ili digitalnom mediju.

U kategoriji najboljih radova o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina zasjala je Iva Grubiša kojoj je nagradu uručio guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

- Hvala Lideru i žiriju na dodijeljenoj nagradi, a najviše hvala mojim kolegama, urednicima i cijeloj redakciji od koje svaki dan učim – zahvalila se mlada novinarka.

Stručni žiri sastavljen od uglednih novinara i urednika gospodarskih redakcija te stručnjaka iz gospodarstva nagradu iz treće kategorije, onu za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV) dodijelio je HRT-ovoj novinarki Sanji Smiljanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:01