Nagrada 'Hrvoje Mateljić'

Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak najbolji su gospodarski novinari 2019.

'Iskustvo dodjele nagrade Hrvoje Mateljić pokazalo je da imamo izuzetno kvalitetno poslovno novinarstvo', kaže glavni urednik Lidera
Novinari Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak
 Lider

Najboljim gospodarskim novinarima u utorak u Hrvatskom novinarskom društvu proglašeni su Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak.

Novinarki Večernjeg lista Marini Šunjergi nagradu "Hrvoje Mateljić", koju već desetu godinu dodjeljuje gospodarski tjednik Lider, za najbolji novinski prilog o gospodarstvu dodijelio je Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Državni tajnik Mario Antonić uručio je nagradu novinaru Nove TV Kristianu Došenu za praćenje gospodarskih tema u elektroničkim medijima, dok je Lucija Špiljak iz Poslovog dnevnika kao najbolja mlada gospodarska novinarka do 29 godina preuzela svoju nagradu od Darije Dretar Janežić, voditeljice pravnih i korporativnih poslova u zagrebačkom uredu tvrtke Japan Tobacco International.

Lider
Novinari Marina Šunjerga, Kristian Došen i Lucija Špiljak

- Postoje novinarske nagrade, no, spletom okolnosti, u natjecanju između političkog novinara koji piše o raspadu stranaka, sindikalistima, pregovorima i novinara koji piše o poslovnim rezultatima tvrtki, što planiraju investitori te razgovara s dekanima fakulteta, potonji nikada ne dobiju nagrade. Iskustvo dodjele nagrade Hrvoje Mateljić pokazalo je da imamo izuzetno kvalitetno poslovno novinarstvo. Svake godine je konkurencija sve žešća i žiriju je sve teže odabrati dobitnika - kazao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović otvarajući svečanu dodjelu nagrada Hrvoje Mateljić.

Lider
Glavni urednik Lidera, Miodrag Šajatović

Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:14