Marina Stupar
VIDAKOVIĆ SE POVLAČI S POZICIJE

Marina Stupar nova direktorica Mire Prijedor

Kompanija je prošle godine poslovala pozitivno unatoč svim izazovima i otežanim uvjetima rada, s rastom plaća te ispunjenim planom proizvodnje
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 17. veljača 2021. 14:45

Na sjednici Upravnog odbora Mire a.d. Prijedor, članice Kraš Grupe, novom je direktoricom Društva imenovana Marina Stupar, dosadašnja pomoćnica direktorice Društva. Na toj je poziciji bila od siječnja 2016., a prethodno je bila direktorica Sektora kadrovskih, općih i pravnih poslova. Dosadašnja direktorica Društva i članica Upravnog odbora Marica Vidaković povlači se s tih pozicija, no u Kraš Grupi nastavlja s radom na poziciji savjetnice predsjednika Uprave.

- Čestitam kolegici Stupar na imenovanju i uvjeren sam da će uspješno nastaviti voditi Miru a.d. Prijedor ususret novim poslovnim izazovima koji su pred nama. Zahvaljujem Marici Vidaković na velikom doprinosu u razvoju Mire u modernu kompaniju kakvu danas poznajemo i drago mi je da će i dalje svoje znanje i iskustvo dijeliti s vodstvom Kraša na dobrobit cijele Grupe, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Upravnog odbora Mire a.d. Prijedor.

Mira je vodeći proizvođač konditorskih proizvoda s primarnom proizvodnjom keksa i vafla u Bosni i Hercegovini koji 80 posto proizvoda izvozi u zemlje regije, Europske unije te Sjedinjenje Američke Države, Kanadu, Australiju i Saudijsku Arabiju. Kompanija je prošle godine poslovala pozitivno unatoč svim izazovima i otežanim uvjetima rada, s rastom plaća te ispunjenim planom proizvodnje.

- Nova je funkcija za mene velika čast i odgovornost te s ponosom gledam u budućnost Mire koju ćemo zajedničkim snagama nastaviti graditi kao uspješnu i modernu kompaniju. Na temelju dugogodišnje tradicije, vrhunske kvalitete i snažnog kolektiva i dalje ćemo stvarati nove vrijednosti i uveseljavati potrošače u Hrvatskoj i BiH, zemljama u okruženju, ali i diljem svijeta, izjavila je Marina Stupar, nova direktorica Mire a.d. Prijedor. 

Protekla će godina u Miri biti upamćena i po realizaciji jednog od značajnijih i većih projekata, puštanja u rad nove linije za proizvodnju u okviru investicije ukupne vrijednosti od 1,6 milijuna eura. Investicija je obuhvatila nabavku jedne od najmodernijih oprema za cijelu liniju, što uključuje strojeve za samu izradu tijesta, oblikovanje i finalnu obradu kao i pakiranje keksa te tako stvara mogućnost plasiranja novih proizvoda na tržište. Uz daljnje investicije, ulaganja u razvoj i radnička prava, u 2021. godini fokus nove Uprave bit će na preseljenju cjelokupne proizvodnje u proizvodni pogon na Svalama, čime će se stvoriti uvjeti za daljnji razvoj, modernizaciju i povećanje poslovanja.

Linker
04. lipanj 2021 00:01