Konačna odluka

Marin Pucar izabran za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca

Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke
 Neja Markicevic / CROPIX

Novi predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke. To je rezultat današnje četverosatne sjednice Vijeća članova HUP-a, a novi je predsjednik izabran tajnim glasanjem.

Druga dvojica kandidata su bili Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive te Renato Radić, predsjednik Uprave i osnivač Prima namještaja. HUP je ostao bez predsjednika još proljetos kada se uslijed internih previranja u udruzi povukla Gordana Deranja iz Tehnomonta, budući da nije više imala statutarno pravo na još jedan mandat. U međuvremenu je s funkcije glavnog direktora otišao i Davor Majetić, a na njegovo mjesto došao je nedavno Damir Zorić iz Euroherca.

Igor Škrgatić, jedan od članova vijeća koje je biralo novog predsjednika, a ujedno predsjednik Izvršnog odbora Udruge malih i srednjih poduzetnika, najbrojnije granske udruge, kaže kako Marin Pucar ima njihovu punu podršku. Sjednica Vijeća članova je, objašnjava, dugo trajala jer se satima raspravljalo hoće li izbor novog čelnika HUP-a biti provođen tajnim ili javnim glasanjem. Kandidati su potom iznijeli svoje programe, a Pucar i Furjan su se "sučelili" u drugom krugu glasovanja. Pucar je pobijedio sa svega četiri glasa razlike. Time su vjerojatno zaključene i podjele koje su mjesecima bile evidentne unutar HUP-a oko budućeg vodstva i načina funkcioniranja te poslodavačke udruge koja je i jedan od socijalnih partnera u Gospodarsko-socijalnom vijeću. - Procedura je bila poštena i demokratska, i to je sada to. Imamo predsjednika - prokomentirao je Škrgatić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 15:29