Novi prvi čovjek

Marin Poljak novi je predsjednik Uprave Leda, Dario Vrabec dao ostavku i odlazi iz tvrtke

Izvanredna uprava zahvalila je Dariju Vrabecu na njegovom dugogodišnjem doprinosu uspješnom poslovanju Leda
Marin Poljak
 Ledo

Marin Poljak novi je predsjednik Uprave Leda, objavio je u srijedu Agrokor.

Naime, Dario Vrabec, dosadašnji predsjednik Uprave Leda, obavijestio je Nadzorni odbor da na svoj zahtjev daje ostavku na mjesto predsjednika Uprave i napušta kompaniju. Po primitku obavijesti, sastao se Nadzorni odbor primili su na znanje ostavku i imenovali Marina Poljaka za novog predsjednika Uprave Leda, priopćeno je.

Izvanredna uprava zahvalila je Dariju Vrabecu na njegovom dugogodišnjem doprinosu uspješnom poslovanju Leda te očuvanju proizvodnje u izuzetno teškim uvjetima koji su prethodili otvaranju postupka izvanredne uprave u Agrokoru kao i tijekom samog postupka.

Marin Poljak dolazi iz tvrtke Philip Morris International s pozicije direktora transformacije za ključna europska tržišta, a prethodno je bio na poziciji direktora marketinga i komercijalne strategije Philip Moris International Alpe Adria. U razdoblju od 2013. do 2016. godine bio je komercijalni direktor i član Uprave Philip Morrisa Zagreb, čemu je prethodila pozicija marketinškog menadžera EEMA regije.

Prije Philip Morrisa bio je zaposlen u British American Tobacco gdje je bio rukovoditelj marketinga za tržišta Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a nakon toga i brand menadžer za premium brandove u Ukrajini i Moldaviji te grupni brand i HoReCa menadžer u Turskoj. Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te cijeli niz dodatnih internacionalnih profesionalnih usavršavanja.

Ovim su nastavljene promjene u menadžmentu Agrokorovih kompanija, budući da je krajem kolovoza Mislav Galić opozvan s pozicije predsjednika Uprave Jamnice, a zamijenio ga je Dario Šalić. Osim Galića, koncern je napustio i bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan koji je prije dva tjedna podnio ostavku na sve funkcije u sustavu Mercatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:49