KUPUJE SVE REDOM

Mađarski tajkun preuzeo kultni opatijski hotel, a 2025. na drugoj lokaciji otvara Marriott!

Forbes ga je rangirao kao treću najbogatiju osobu u zemlji

Gradilište budućeg Rivas hotela u Ičićima

 Damir Skomrlj/Cropix

Tvrtka Mészáros Grupa u vlasništvu mađarskog tajkuna Lőrinca Mészárosa početkom ožujka i službeno je preuzela upravljanje u opatijskom hotelu Miramar, koji je od austrijske obiteljske tvrtke Holleis kupio još 2022. godine. Kako stoji u objavi, hotel će voditi glavna izvršna direktorica društva Orsolya Szakály te direktor hotela Andreas Madejski, koji dolazi s pozicije člana uprave Miramara na održavanju kontinuiteta izvrsnosti i zadovoljstva.

image

Lőrinc Mészáros

Damir Skomrlj/Cropix

"Neizmjerno se veselimo novoj, uzbudljivoj sezoni u Miramaru, tim više jer obilježavamo važnu obljetnicu kojom postavljamo čvrste temelje za očuvanje naše bogate tradicije i nadaleko poznate kvalitete. Jamčim da ćemo učiniti sve da nastavimo graditi posebnu povezanost s našim gostima da uvijek premašimo sva njihova očekivanja", istaknuo je direktor Madejski povodom otvaranja novog poglavlja ovog opatijskog hotela.

Kako je poznato, ovo je druga Mészárosova hotelska akvizicija u Hrvatskoj, uz izgradnju luksuznog hotela Riva‘s Hotels & Resorts u Ičićima, koji će poslovati pod globalnim hotelskim brendom Marriott Internationala. Radi se o projektu koji Mađari razvijaju s tvrtkom DDG Group, gradnja je krenula 2022. godine, a hotel bi trebao biti otvoren za narednu sezonu. Radi se o jednom od najluksuznijih projekata na Opatijskoj rivijeri, vrijednom oko 100 milijuna eura. Riva‘s Hotels & Resorts imat će pet zvjezdica, 185 soba te 12 vila, a projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora te novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke.

Ipak, ovaj mađarski tajkun blizak premijeru Viktoru Orbánu hrvatskoj javnosti je najpoznatiji kao vlasnik NK Osijek te je uložio 65 milijuna eura u osječku Opus Arenu. Doduše, nakon ruske invazije na Ukrajinu sam Mészáros se službeno povukao iz vlasničke strukture kluba, kao i iz upravljačkih tijela. Riječ je o jednom od najbogatijih Mađara. Magazin Forbes rangirao ga je kao treću najbogatiju osobu u zemlji te kao 2245. najbogatiju osobu na svijetu, s procijenjenim bogatstvom od 1,3 milijarde dolara.

Njegova Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Kako bi se i u tom segmentu proširili u Hrvatskoj, prošlog ljeta tako su preuzeli hrvatsku tvrtku Rabo iz Kneževih Vinograda, najvećeg hrvatskog proizvođača i izvoznika svježe jabuke. Ovom akvizicijom Mészáros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan međunarodni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

Inače, hotel Miramar poseban je i po kadrovskoj strukturi i po strukturi gostiju jer osoblje hotela čini isključivo lokalno stanovništvo, a zapošljavaju 130 radnika. Usto, kako stoji u objavi, čak 80 posto gostiju Miramara čine povratnici, koji se u hotel vraćaju svake godine, neki i dvadesetu godinu zaredom, i u prosjeku tu provedu četiri tjedna godišnje, u svojoj omiljenoj sobi. U hotelu se hvale da im svake godine u predsezoni i postsezoni neki gosti tu borave i po tri mjeseca.

"Posebnost hotela Miramar je što se u svom razvoju uvijek vodio željama gostiju, istovremeno cijeneći doprinose zaposlenika. Slobodno mogu reći da ovdje svi djelujemo kao jedna velika obitelj i upravo je to ono čemu se naši vjerni gosti iz godine u godinu vraćaju. Visoki standardi i jedinstvena atmosfera zadovoljnih gostiju i zaposlenika čine srž naše iznimne kvalitete, koju će hotel nastaviti pružati i u budućnosti. Velika tema kojoj se želim posvetiti je održivost i upravljanje resursima. Naposljetku, Miramar se stapa s prirodom koja ga okružuje sa svih strana! Važno je sačuvati je kako bismo vam i u budućnosti mogli ponuditi iscjeljujući boravak uz more", naglasila je dr. Orsolya Szakály.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:08