Dubinsko snimanje

Mađarski MKB Bank ipak odustao od preuzimanja Slatinske banke

Slatinska banka drži 0,33 posto hrvatskog tržišta, u prvom dijelu godine ostvarila je dobit od 1,98 milijuna kuna, a adekvatnost osnovnog kapitala joj je 17,7 posto
Zagreb, 150920.
Preradoviceva 15.
Slatinska banka.
 CROPIX

Mađarski MKB Bank odustao je od preuzimanja Slatinske banke, što je ozbiljno razmatrao od početka godine.

Kako je dioničare i ostalu zainteresiranu javnost obavijestio Marin Prskalo, član Uprave Slatinske banke, MKB je prethodno na burzi u Budimpešti objavio informaciju "o prekidu ispitivanja mogućnosti i uvjeta stjecanja dioničkog udjela" u Slatinskoj banci bez podnošenja ponude.

Činilo se prilično izglednim da će mađarska banka iskoristiti kupnju Slatinske banke za ulazak na hrvatsko tržište. U lipnju je započela dubinsko snimanje male slavonske banke, a početkom rujna mađarski investicijski fond MKB je kupio 84.768 redovnih dionica od slavonskog fonda SZAIF, pojedinačno najvećeg dioničara banke, te time stekao udjel od 9,22 posto. Zašto je po veličini četvrta mađarska banka na kraju ipak odustala od očekivane kupnje, zasad nije poznato.

Slatinska banka drži 0,33 posto hrvatskog tržišta, u prvom dijelu godine ostvarila je dobit od 1,98 milijuna kuna, a adekvatnost osnovnog kapitala joj je 17,7 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:03