OZBILJAN INVESTITOR

Mađar koji u Osijeku gradi stadion širi se i na obalu. Evo gdje planira investiciju od 50 milijuna eura

Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta
Lőrinc Mészáros
 Goran Mehkek/Cropix

Radovi koji su vezani uz istražno bušenje na plaži Ičići počet će danas i trajati najdulje do 12. studenoga, najavili su iz Grada Opatije.

Riječ je o investiciji od 50 milijuna eura čijom će realizacijom biti izgrađen hotel s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara, piše Novi list.

Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta.

Denis Šikljan, vlasnik DDG grupe, kaže da je investitor mađarski poduzetnik Lőrinc Mészáros. On je hrvatskoj javnosti poznatiji kao čovjek koji stoji iza NK Osijeka i projekta izgradnje novog stadiona u gradu na Dravi koji je vrijedan 40 milijuna eura.

Vlasnik Rivas Hotels&Resorta, tvrtke koja realizira projekt u Ičićima, je Talentis group koja je u vlasništvu obitelji Lorinza Meszarosa i to je formalni investitor i partner u projektu.

Denis Šikljan se već 20 godina bavi nekretninama, realizirao je niz kompleksnih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. No, priznaje, jedan od najvećih poslovnih izazova u njegovoj karijeri je realizacija kompleksnog projekta u Ičićima vrijednog oko 50 milijuna eura.

– Sama lokacija je veliki izazov za svakog developera jer omogućava revitalizaciju samog zemljišta, ali i cijelog mjesta. Projekt će omogućiti iskorak i kada je riječ o turističkoj destinaciji i zbog toga smo pazili, pazimo i pazit ćemo na svaki detalj.

Investitor u svom portfelju ima već 30 hotela u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori. Oni su etablirano ime u turizmu i imaju velike aspiracije i planove kada je riječ o hrvatskom tržištu. Inače, Meszaros je čest gost u Opatiji, brod ima u Rijeci i vrlo je vezan za Kvarner.

Projekt uključuje izgradnju hotela s pet zvjezdica te gradnju hotelskih vila koje će biti tunelom biti povezane s hotelom. Gradit će se 12 vila koje će biti dio hotelskog kompleksa, dok će hotel imati 180 soba, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:31