Proljetno izlistavanje

M+ Grupa planira prvo uvrštenje novih dionica na Zagrebačku burzu u zadnje 4 godine

Uspješnim IPO-om za institucionalne investitore neki dan su prikupili 93 milijuna kuna
Tomislav Glavaš, voditelj kontrolinga, Ivan Posavec, CEO M+ Grupe, Darko Horvat, CFO M+ Grupe te Marko Dagelić, COO kontakt centra.
 M+ Grupa

Nakon četiri godine burzovne “suše”, Meritus Plus Grupa (M+), zagrebačka IT kompanija, za proljeće planira jedno od prvih uvrštenja novih dionica na Zagrebačku burzu.

Obznanili su to nakon uspješne inicijalne javne ponude (IPO) usmjerene na institucionalne investitore koja je ovih dana zaključena. Izdali su tako 357 tisuća novih redovnih dionica i prikupili 93 milijuna kuna za daljnja ulaganja u razvoj i širenje, stoji u priopćenju tvrtke.

Nove su dionice M+ Grupe u cijelosti otkupili investicijski fondovi, kao i obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi. Time su dosadašnji stopostotni vlasnici Grupe, Stjepan Orešković i Manica Pirc Orešković prepustili novim ulagačima 41,7 posto udjela u kompaniji.

- Drago nam je da su institucionalni ulagači prepoznali M+ Grupu kao kvalitetnu priliku za investiranje. Dobra je vijest da se ulaže u domaće privatne kompanije koje rastu, otvaraju nova radna mjesta u Hrvatskoj, izvoznici su te šire poslovanje izvan granica Hrvatske - rekao je Luka Orešković, predsjednik nadzornog odbora M+ Grupe.

Inače, M+ Grupa, pokrenuta 2007. godine, najpoznatija je po biznisu s pozivnim centrima. Nude usluge upravljanja korisničkom komunikacijom i posredovanja pri zapošljavanju, a surađuju s vodećim telekomunikacijskim i financijskim kompanijama u Europi i SAD-u. Lani su ostvarili prihod od 230 milijuna kuna i zaposlili 400 novih zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:36