HRVATSKI PROIZVOD

Lynx našao kupce u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Slovačkoj i Norveškoj

Visokotehnološka čistilica povećala je učinkovitost radne snage

Godinu dana nakon što je Rasco premijerno predstavio prvu hrvatsku kompaktnu čistilicu Lynx, ovo vozilo pronašlo je svoje kupce u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Slovačkoj i Norveškoj.

Njegov vlasnik nedavno je postala i tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca koja ga koristi za održavanje 100 tisuća prostornih metara tvorničkog kompleksa.

Visokotehnološka čistilica povećala je učinkovitost radne snage budući da je zamijenila tri zaposlenice koje sada imaju puno više vremena za održavanje ostalih dijelova ovog velikog pogona koji se bavi proizvodnjom tehnologija za zbrinjavanje otpada i modularnih sustava za stanovanje.

- Odlučili smo se za Rascovu čistilicu prije svega jer je to hrvatski proizvod i u praksi je dokazao svoje dobre performanse. Ima jaku turbinu koja može pokupiti komadiće rezne ploče i vijke koji padnu s viljuškara i kontejnera. Može se okrenuti skoro na mjestu i zahvaljujući velikoj autonomiji rada, u par minuta očisti površinu koja se dosad metlama čistila satima - navodi Đuro Horvat, vlasnik i generalni direktor Tehnixa. Zanimljivo je i to da vozilom upravlja operaterka Marijana Gudlin koja također ne skriva zadovoljstvo učinkovitošću nove čistilice.

Lynx održava i javne površine u Münchenu, Madridu i Bergenu, slovačkom gradu Krompachyju, Leeuwardenu u Nizozemskoj i Aurillacu u Francuskoj. Jedan od najvećih europskih proizvođača komunalnih vozila planira u sljedećoj godini povećanje broja proizvedenih kompaktnih čistilica, a u prototipnoj fazi je i verzija na električni pogon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:24