dobili koncesiju

Luka Tranzit Osijek počela s iskopima pijeska u Dravi

Izvađeni pijesak u sklopu koncesije Luka Tranzit Osijek će plasirati na tržište te na taj način ponuditi dravski pijesak zainteresiranim gospodarskim subjektima
Luka Tranzit Osijek

Luka Tranzit Osijek, koja posluje u sastavu regionalnog proizvođača građevinskog materijala Nexe Grupa, počela je s iskopima pijeska nakon što je postala odabrani koncesionar na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za eksploataciju pijeska u lučkom akvatoriju luke Osijek u Nemetinu. Koncesijom je predviđen iskop do najviše 490.000 kubnih metara pijeska u razdoblju od tri godine.

Izvađeni pijesak u sklopu koncesije Luka Tranzit Osijek će plasirati na tržište te na taj način ponuditi dravski pijesak zainteresiranim gospodarskim subjektima.

- Zadovoljni smo što se nastavlja eksploatacija pijeska iz akvatorija, a posebno što je koncesiju dobila naša tvrtka. Predviđenim iskopima očekujemo rješenje višegodišnjeg problema s nanosima pijeska u akvatoriju međunarodne luke Osijek što je negativno utjecalo na plovnost lukom pa je dugo vremena na snazi bila djelomična zabrana plovidbe akvatorijem, neko vrijeme čak i potpuna zabrana plovidbe - izjavio je Igor Bartolović, direktor Luke Tranzit Osijek.

Koncesionar Luka Tranzit Osijek dužna je pijesak eksploatirati u skladu s Koncesijskim uvjetima Hrvatskih voda kojima je definiran i način kontinuiranog praćenja i kontrole ostvarenih količina eksploatiranog pijeska, te posebne mjere koje koncesionar mora provesti radi zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite općeg odnosno javnog dobra, zaštite prirode i kulturnih dobara, zaštite okoliša i imovine drugih osoba.

Luka Tranzit Osijek od 2004. godine članica je Nexe Grupe koja je u nju do konca prošle godine uloženo nešto više od 43 milijuna kuna. Uz osnovnu djelatnost pretovar, skladištenje i ostale lučke poslove, organizirana je i trgovina građevinskog materijala. Luka Tranzit Osijek danas zapošljava 65 radnika, za prvih devet mjeseci 2020. godine ostvaren je rast prihoda od prodaje od gotovo 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:52