VELEBAN PROJEKT

Logexpert i Orbico u Zdenčini grade distributivni centar: Plan je izgraditi tri građevine od 110 tisuća kvadratnih metara

Na svim će zgradama zbog toga biti postavljeni solarni paneli

Čelnici Orbica i Logexperta počeli su s radovima na distributivnom centru u gospodarskoj zoni Zdenčina

Tvrtke Orbico i Logexpert počele su s radovim na distributivnim centrom u gospodarskoj zoni Zdenčina. U prvoj fazi je planirana izgradnja 42 tisuće, a u drugoj još 20 tisuća kvadrata najmodernijeg skladišnog prostora koji nudi razne ambijentalne i temperaturne uvjete skladištenja roba. Distributivni centar će u prvoj fazi biti opremljen potpuno automatiziranim ‘shuttle sustavom‘ za servisiranje B2B i B2C kupaca, a u kasnijim fazama i potpuno autonomnim robotskim sustavima koji će djelatnicima pomoći da posao odrade lakše, brže i preciznije. U centru će raditi tristotinjak ljudi.

Tvrtka Logexpert u sklopu Zdenčina Logistic parka planira izgraditi tri građevine ukupne površine 110 tisuća kvadratnih metara, slijedeći najnovije standarde u izgradnji i očuvanju okoliša. Na svim će zgradama zbog toga biti postavljeni solarni paneli koji će proizvoditi ukupno sedam megavata zelene energije.

image

Radovi na distributivnim centrom u gospodarskoj zoni Zdenčina

image

Čelnici Orbica i Logexperta počeli su s radovima na distributivnom centru u gospodarskoj zoni Zdenčina

Branko Roglić, osnivač i predsjednik Orbico grupe, istaknuo je kako je ovaj korak od velikog značaja za razvoj Orbica, njihove logistike i cjelokupnog poslovanja.

- Ovaj centar će biti naš najveći i najmoderniji logistički centar od svih koje imamo u 20 zemalja. Slične, iako nešto manje, otvorili smo u Poljskoj i Bugarskoj te i od ovog očekujemo da bude nositelj razvoja i inovacija poput njih - rekao je.

Načelnik općine Klinča Sela Miljenko Vučković svojim je govorom izrazio zadovoljstvo već drugom velikom investicijom u godini dana na tom području.

- Danas je još jedan veliki dan za našu općinu i Zagrebačku županiju jer otvaramo još jedno gradilište investicije koja će kroz nova radna mjesta i i dodatne prihode dati vjetar u leđa gospodarskom razvoju Općine Klinča Sela - rekao je Vučković.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec zahvalio je investitorima što su prepoznali gospodarski potencijal Zagrebačke županije jer je uvjeren da će to privući i druge investitore.

image

Čelnici Orbica i Logexperta počeli su s radovima na distributivnom centru u gospodarskoj zoni Zdenčina

image

Čelnici Orbica i Logexperta počeli su s radovima na distributivnom centru u gospodarskoj zoni Zdenčina

- Niz godina pozicioniramo našu županiju kao poželjnu destinaciju za ulaganje, a upravo ovakvi projekti znak su da idemo u dobrom smjeru - proučio je. Na području Zagrebačke županije se, naime, nalazi tridesetak poduzetničkih zona u koje je županija do sada uložila oko sedam milijuna eura. U njima posluju brojne strane i domaće korporacije.

Kolarec je izvođačima radova poželio što bolje vremenske prilike, a investitorima da sve što su zamislili i ostvare.

- U Zagrebačkoj županiju imaju partnera i punu podršku - zaključio je.

image

Čelnici Orbica i Logexperta počeli su s radovima na distributivnom centru u gospodarskoj zoni Zdenčina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:40