RASTEREĆENJE BUDŽETA

Lidl snižava cijene mjesec dana prije stupanja na snagu vladine odluke o smanjenju PDV-a

Počevši već od 1. ožujka 2022., Lidl će sniziti cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji
 Lidl Hrvatska

Trgovački lanac Lidl objavio je danas da će spustiti cijene prehrambenih proizvoda i prije stupanja na snagu vladinih mjera.

'Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona, i to mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade RH o smanjenju PDV-a. U sklopu paketa mjera pomoći zbog vala poskupljenja, od 1. travnja 2022. snizit će se PDV na navedene kategorije proizvoda. Počevši već od 1. ožujka 2022., Lidl će sniziti cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji', ističu u priopćenju.

'Smanjenje stope PDV-a na hranu bit će s 13 na 5 posto, i to za svježe meso i ribu, jaja, voće, povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu. PDV na higijenske uloške i tampone bit će snižen s 25 na 13 posto. Već od utorka, 1. ožujka, punih mjesec dana prije stupanja Vladine odluke na snagu, Lidlovi kupci moći će obavljati svoju redovnu kupnju po još nižim cijenama', zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:47