Vrijedna donacija

Lidl Hrvatska donira 100 tisuća kuna Caritasu

Donacija će pomoći 200 siromašnih obitelji diljem Hrvatske uoči Božića
Marina Dijaković i mons. Fabijan Svalina
 Hrvoje Serdar

Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju u proizvodima u vrijednosti 100 tisuća kuna za pomoć 200 siromašnih obitelji iz 15 nad/biskupija diljem Hrvatske, u okviru Caritasovog tradicionalnog nacionalnog programa pomoći 'Za tisuću radosti'. Donaciju je u ime Lidla ravnatelju Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini simbolično uručila voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Marina Dijaković. Lidl i Hrvatski Caritas zajedničkim snagama pomažu najugroženijim članovima našeg društva kroz razne akcije već jedanaestu godinu zaredom, priopćeno je iz tvrtke.

- Humanitarno djelovanje za Lidl ima poseban značaj i čini neizostavan dio našeg poslovanja. Proteklih 11 godina Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas predani su zajedničkoj misiji – pomoći onima kojima je to najpotrebnije, ljudima koji si, nažalost, često ne mogu priuštiti ni osnovne namirnice. Nadamo se da će i ova donacija uljepšati blagdane obiteljima u istinskoj potrebi - izjavila je Marina Dijaković.

Ova donacija će pomoći 200 obitelji u potrebi s bjelovarskog, dubrovačkog, osječkog, gospićkog, hvarskog, malološinjskog, pazinskog, požeškog, riječkog, sisačkog, splitskog, šibenskog, varaždinskog, zadarskog i zagrebačkog područja. Paketi koji će se obiteljima uručiti ususret božićnim blagdanima uključuju osnovne namirnice (brašno, riža, tjestenina, mlijeko, sol, šećer, ulje) , konzervirane proizvode, slatkiše, higijenske potrepštine te sredstva za pranje i čišćenje.

- Program 'Za 1000 radosti' namijenjen je siromašnim obiteljima kao što su npr. obitelji samohranih roditelja, mnogočlane obitelji, staračke obitelji, obitelji koje se bore s teškom bolesti ili nezaposlenošću, obitelji koje žive u teškim stambenim uvjetima, opterećene kreditima, dugovima, ovrhama ili jednostavno obitelji koje zbog malih mjesečnih prihoda žive ispod granice siromaštva. Želimo zahvaliti našem vjernom partneru Lidlu koji nas je i ove godine podržao u našim naporima da vratimo osmijeh na lice našim najugroženijim sugrađanima - izjavio je mons. Svalina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 10:21