LIJEP POTEZ

Lidl donirao 100.000 kuna za Sklonište za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja

Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja već 10 godina pruža privremeni smještaj žrtvama nasilja u obitelji
 Hrvoje Serdar

Trgovački lanac Lidl Hrvatska donirao je 100.000 kuna Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije za Sklonište za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja, jedinoj takvoj ustanovi na području Splitsko-dalmatinske županije, priopćeno je u četvrtak iz Lidla.

"Nakon 11 godina uspješne humanitarne suradnje na raznim akcijama i projektima s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, ovogodišnju donaciju upućujemo Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, odnosno Skloništu za žrtve nasilja u obitelji, kako bismo podržali rad ove ustanove i ukazali na važnost prevencije nasilja", istaknula je voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković.

Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja već 10 godina pruža privremeni smještaj žrtvama nasilja u obitelji. Uz zbrinjavanje i potporu korisnicima skloništa, omogućeno je i pružanje stručne pomoći u vidu usluga psihološkog savjetovanja te savjetodavnog rada vezanog uz ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi.

"Ovaj poticaj od Lidla, kojim su prepoznali naše napore, nama će biti iznimno važna podrška pri realizaciji nekih od planiranih aktivnosti vezanih za edukativno-preventivne programe usmjerene na suzbijanje nasilja. Adekvatan odgovor na nasilje u obitelji možemo dati samo ako svi zajedno djelujemo prema istom cilju - stvaranju društva nulte tolerancije na svaki oblik nasilja i diskriminacije", poručila je voditeljica Caritasova Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja Ivna Grubišić.

U Lidl Hrvatska kažu da su kao socijalno osjetljiva tvrtka iznimno posvećeni društveno odgovornom poslovanju, te i ove godine nastavljaju s humanitarnim djelovanjem. "Suradnja Lidla Hrvatska i Hrvatskog Caritasa od 2009. godine naovamo bilježi brojne uspješno ostvarene projekte putem kojih je pružena ruka pomoći onima kojima je to najpotrebnije", ističu u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 05:10