Ne prima turiste

Legendarni hotel, jedan od simbola grada, usred sezone - zatvoren!

 Tea Cimaš / HANZA MEDIA

Iako su mnogi smatrali kako će ovogodišnja turistička sezona izgledati katastrofalno, Hrvatska bi 2020. godinu mogla završiti na 50-ak posto lanjskih rezultata, što je rezultat koji je bolji od očekivanog. Na žalost, u Rijeci očigledno nije takav slučaj jer je njezin najpoznatiji hotel, jedan od simbola grada na Rječini, legendarna Bonavia – zatvorena!

Jedina raspoloživa informacija zbog čega je tako, dolazila je od strane najmoćnijeg globalnog turoperatora, virtualnog Booking.coma koji je s liste riječke ponude bio skinuo Bonaviju uz napomenu: 'U ovom se objektu zbog koronavirusa (COVID-19) trenutačno provode dodatne sigurnosne i higijenske mjere.'

Pojašnjenje razloga za zatvaranje Bonavije, što je očigledno i veliki javni interes, dao je njezin vlasnik, porečka tvrtka Plava laguna.

– Hotel Bonavia Plava Laguna ​u Rijeci zatvoren je poslovnom odlukom Plave Lagune. Hotel će, kao i svi ostali kapaciteti kojima upravljamo, biti otvoren sukladno stanju bukinga i potražnji gostiju, istaknula je za Novi list Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću jedne od najjačih hrvatskih hotelijerskih tvrtki.

Drugim riječima, očigledno da je stanje bukinga Bonavije bilo ispod rentabilnih brojki.

Prema podacima TZ-a Kvarnera, u lipnju i srpnju su Opatijska rivijera i riječko područje bile dvije najgore županijske mikroregije. Opatijska rivijera je u lipnju ostvarila 30, riječko područje 38 posto lanjskih rezultata, u srpnju oboje po 55 posto. Znatno je to lošije od Krka ili Cresa koji su u srpnju dosegnuli više od 70 posto lanjskih rezultata. Promotrimo li riječki turizam kroz ovu prizmu, poslovna odluka Plave lagune tim je jasnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:19