KLJUČ U BRAVU

Ledo će u prosincu zatvoriti pogone u Čitluku, bez posla ostaju 52 zaposlenika

Fortenova Grupa je 2021. prodala Ledo kompaniji Nomad Foods Limited za 615 milijuna eura

Ledo tvornica sladoleda (ilustracija)

 Dragan Matic/Cropix/Cropix

Nakon više od dva desetljeća, kompanija Ledo će s prvim danom prosinca zatvorit će pogone u Čitluku u Bosni i Hercegovini, u sklopu čega će bez posla ostati 52 zaposlenika, izvijestili su iz Leda u BiH. Najavili su da je prioritet Leda pružiti potporu kolegama na koje ta odluka izravno utječe.

Proizvode te kompanije za tržište Bosne i Hercegovine nastaviti će proizvoditi njihove druge proizvodne kompanije. U priopćenju Leda se dodaje kako će nekoliko stotina zaposlenika, od ukupno 3.500 koliko broji ta kompanija, u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija nastaviti raditi u toj kompaniji u Bosni i Hercegovini.

Ledo je u Čitluku počeo raditi 2000. godine, u njihovim pogonima se pakirala smrznuta hrana, a svojedobno se proizvodio i sladoled.

Fortenova Grupa je 2021. prodala Ledo za 615 milijuna eura kompaniji Nomad Foods Limited, sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim Otocima, koja je najveći europski i treći najveći globalni igrač na tržištu smrznute hrane. Fortenova grupa i Nomad Foods Limited tada su potpisali kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastojala od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. Iz Srbije te nekoliko manjih povezanih društava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:59