PitchSee

Lansirana prva poslovna dating platforma

Hrvatski startup lansirao na zahtjev investitora globalnu platformu za lakše povezivanje projekata s investitorima
 Frederic Cirou/AFP

Ovaj tjedan je lansirana interaktivna platforma PitchSee koja će na brz i jednostavan način povezivati tražitelje investicija s investitorima, na globalnoj razini. Ovakav vid jedinstven je u svijetu i dok su slične platforme orijentirane na crowdfunding i venture capital, PitchSee je namijenjena svima i služi kao platforma za prezentaciju i spajanje.

Nema pred selekcija, natječaja, posrednika, provizija i bespotrebne papirologije

Jednostavnim rječnikom, PitchSee je interaktivni YouTube tj. „Tinder“ za poduzetnike na kojem se projekti predstavljaju sažetim video zapisima s ključnim porukama. Tako svi koji imaju dobre ideje, a traže financiranje, imaju priliku predstaviti svoj projekt u formi video pitcha od 120 sekundi. S druge strane, investitori koji žele uložiti u nove projekte dobivaju na raspolaganje katalog poslovnih mogućnosti iz cijelog svijeta, te niz alata koji im olakšavaju selektiranje i procjenu kvalitete ideja. Kada uoče zanimljivu priliku jednostavno se i direktno povezuju, te komuniciraju putem platforme.

Time je višemjesečni postupak sveden na samo 120 sekundi.

„S jedne strane imamo investitore čiji novac stoji neiskorišten jer ne nalaze zanimljive prilike, s druge strane odlični projekti ostaju ne realizirani jer ne mogu pronaći financiranje. Nema potrebe za barijerama, cilj je povezivanje što će neminovno rezultirati i unaprjeđenjem tržišta!“ navodi Clemens Mark, suosnivač PitchSee-a.

Svoje razrađene ideje i projekte mogu prijaviti svi, poštujući pravila platforme koja se u punom opsegu prema investitorima otvara već krajem ljeta.

„Povezali smo se s nizom startup zajednica i udruženja investitora i polako se pune baze, aplikacije su sada otvorene, a za prvih 500 Pitchera (tražitelja investicija) sudjelovanje je besplatno.“ izjavila je Kristina Ferara Blašković, voditeljica projekta.

Iako je platforma PitchSee u prvom mahu namijenjena spajanju projekata i investitora, ona ima i humanu stranu, koncept kojim će pokušati podići svijest i podržati one koji rade za dobrobit svih (skrb o nemoćnima i potrebitima, djeci, životinjama i prirodi). Neprofitnim organizacijama PitchSee nudi besplatnu mogućnost predstavljanja i prikupljanja donacija, za njih su prijave također otvorene.

„Prvo predstavi svoj projekt na PitchSee platformi, a onda vidi hoće li ti trebati druge mogućnosti koje eventualno imaš na raspolaganju. Mi stavljamo naglasak na strasti kao najvećoj pokretačkoj snazi, na tebi je da to iskoristiš.“ izjavila je Nataša Đuričić, suosnivačica projekta PitchSee.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:06