Transakcija

Laguna Novigrad preuzimanjem Dalmacija hotela želi se uvrstiti među pet vodećih hotelijera

Transakcija s Imperial Rivierom propala je jer je Prosperusu prioritet bila prodaja u cjelini, a ne pojedinačnih hotela
Zrinka Bokulić
 Srecko Niketic/Cropix

Laguna Novigrad, jedna od vodećih turističkih kompanija koja posluje pod brendom Aminess hoteli i kampovi, preuzela je Dalmacija hotele u čijem su većinskom vlasništvu društva HTP Korčula i HTP Orebić. Vrijednost transakcije je 140 milijuna kuna. Novac će, kako je pojašnjeno, osigurati dokapitalizacijom posrednog većinskog vlasnika, Auctor Holding koji je u vlasništvu Olega Uskokovića i J&T Private Equity Group Croatia Investments iz Praga.

Normalan ciklus

- Ovo je jedan normalan ciklus. S obzirom na to da je ovo zadnja godina Prosperus FGS-a, naš je mandat i obveza izaći iz investicija. Početkom godine smo izašli iz ulaganja u Club Adriatic uz zadovoljavajuće pozitivne efekte za naše ulagatelje, a prodaja ulaganja u Dalmacija hotele nastavak je realizacije plana - rekao je Tomislav Tičić, član Uprave Prosperus Investa, i dodao kako im je čast bila da je interes za HTP Orebić iskazala Imperial Riviera.

No, pojasnio je, Prosperus FGS-u prioritet je bila prodaja cjeline Dalmacija hotela, a ne pojedinačnih kompanija koje je čine. Nakon ove transakcije, s obzirom na kapacitete i razvojne potencijale, cilj Lagune Novigrad je, ističu, uvrstiti se među pet vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj.

Razvoj destinacija

- Ovom akvizicijom HTP Korčula i HTP Orebić dobivaju kvalitetnog i provjerenog partnera koji će osigurati nastavak uspješnog poslovanja i dodanu vrijednost za razvoj destinacija. Samo preuzimanje dolazi u za turizam teškom vremenu, ali pokazuje i povjerenje investitora u dugoročnu perspektivu i održivost hrvatskog turizma - istaknula je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Lagune Novigrad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:39