Globalni lider

LafargeHolcim proglašen prvi u svijetu po održivom poslovanju: 'Ponosni smo'

Posebno su naglašena postignuća u korporativnom upravljanju i poboljšanja u svih sedam analiziranih područja
Otvorenje cementare Holcima
 Karmen Mrkic

Tvrtka Sustainalytics, globalni lider u istraživanju i procjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika, objavila je ocjenu okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika za LafargeHolcim Grupu. Sveukupno su analizirali 101 proizvođača građevinskih materijala u svijetu, a LafargeHolcim je dobio najbolju ocjenu i prvi je na listi. Osim toga LafargeHolcim je na listi TOP 20 posto od ukupno 12.000 ocijenjenih tvrtki iz svih gospodarskih sektora.

“Ponosni smo na ovu ocjenu koja nas stavlja na prvo mjesto u našoj industriji. LafargeHolcim je najbolje ocijenjen proizvođač građevinskih materijala prema ocjeni okolišnih, društvenih i upravljačkih rizika, a osim toga mi smo i prvi koji su u kategoriji niskog rizika ostvarili poziciju ispod 20. Ova nas je ocjena ohrabrila da nastavimo dizati ljestvicu i ubrzamo tranziciju prema održivoj gradnji.”, istaknula je Magali Anderson, glavna direktorica za održivost LafargeHolcim Grupe.

Géraldine Picaud, glavna financijska direktorica LafargeHolcim Grupe, objašnjava da je ocjena koju je dao Sustainalytics jasan znak otpornosti i fokusa na dugoročno poslovanje LafargeHolcim Grupe. „Programi za naš okolišni, društveni i upravljački utjecaj uključeni su u našu strategiju razvoja, a ova ocjena potvrđuje našu predanost da investitorima budemo odgovorno ulaganje najboljeg izbora. Jednako tako lideri smo na putu prema održivoj gradnji, a oko 50% naših ulaganja u istraživanje i razvoj su rješenja s malim otiskom ugljika.“, ističe Géraldine Picaud.

Prema izvještaju tvrtke Sustainalytics u LafargeHolcim Grupi postoji mali rizik negativnog financijskog utjecaja zbog okolišnih, društvenih i upravljačkih čimbenika, zbog toga što tim područjima dobro upravlja. „Posebno su naglašena postignuća u korporativnom upravljanju i poboljšanja u svih sedam analiziranih područja. Na skali od 0-100, gdje 0 predstavlja zanemariv rizik, LafargeHolcim Grupa je za 2020. godinu dobila ocjenu 19.5.

Dodatno na to, tvrtka ISS, koja se također bavi analitikom za potrebe investitora na tržištu kapitala, podigla je ocjenu za LafargeHolcim, jer su ispunili sve zahtjeve te sad njihove obveznice i dionice ispunjavaju kriterije odgovornog ulaganja.

LafargeHolcim je globalni lider u građevinskim proizvodima i rješenjima, aktivan u četiri poslovna segmenta: cement, kameni agregati, beton te građevinska rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 06:46