Franck Fife/AFP
veliki korak

LafargeHolcim Grupa kupila Firestone

Firestone građevinski proizvodi je tržišni lider u komercijalnim rješenjima za krovove i omotnicu zgrade u Sjedinjenim Američkim Državama s prihodom od 1,8 milijardi USD
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 06. travanj 2021. 10:01

LafargeHolcim je objavio da je njihova podružnica Holcim Participations, nakon odobrenja svih nadležnih tijela, uspješno završila kupnju tvrtke Firestone građevinski proizvodi. Transakcija je završena ranije od očekivanog zahvaljujući dobroj suradnji s tvrtkom Bridgestone, a svih 1.900 zaposlenika prijeći će u LafargeHolcim.

Jan Jenisch, predsjednik Uprave LafargeHolcim, najavio je kako će zajedno izgraditi sljedeću stepenicu rasta i postati svjetski lider u sustavima ravnih krovova.

"Tržišno vodstvo kakvo imamo u Sjedinjenim Američkim Državama širimo u Europu i Latinsku Ameriku. Uzbuđen sam zbog velikih mogućnosti rasta jer sad, zajedno s vodećim Firestone krovnim sustavima, na tržištu postajemo partner prvog izbora od temelja do krova. To je stvarno veliki korak za LafargeHolcim na putu da postanemo svjetski lider u inovativnim i održivim građevinskim rješenjima”, istaknuo je Jenisch.

Firestone građevinski proizvodi je tržišni lider u komercijalnim rješenjima za krovove i omotnicu zgrade u Sjedinjenim Američkim Državama s prihodom od 1,8 milijardi USD ostvarenim u 2020. godini, s 15 proizvodnih lokacija, 1.800 distribucijskih centara i tri laboratorija za istraživanje i razvoj. Sjedište tvrtke Firestone građevinski proizvodi ostat će u Nashvillu, Tennessee, SAD.

Linker
16. travanj 2021 08:11