Najveći problem Uljanika

Kutlača: 'Problemi Uljanika ne mogu biti riješeni samo s isplatom jedne plaće'

Treba pokrenuti proizvodnju, treba cjelovito rješenje, a neisplata plaća je najveći problem
 Danijel Bartolić / Hanza Media

Sindikalni povjerenik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Uljaniku Rajko Kutlača u ponedjeljak je izjavio novinarima kako problemi Uljanika ne mogu biti riješeni s isplatom srpanjske plaće, upozorivši da radnici već za petnaest dana očekuju isplatu nove plaće.

"Treba pokrenuti proizvodnju, treba cjelovito rješenje. Naravno da je gorući problem neisplata plaća, što je razumljivo zbog socijalne situacije i neimaštine ljudi koji pošteno odrađuju svoj posao, međutim, problem je puno dublji i mora se temeljitije riješiti", kazao je Kutlača.

Ipak vjeruje da će se problem riješiti jer će u suprotnom Uljanikovi radnici svakodnevno iskazivati nezadovoljstvo na ulicama Pule, a onda "samo je pitanje vremena kada će ti mimohodi radnika eskalirati u još veće nezadovoljstvo".

"Ne bih želio da se to dogodi, ali i ta je mogućnost otvorena i realna", naglasio je Kutlača dodavši kako u ponedjeljak nije bio u povorci s radnicima jer je odluka Štrajkaškog odbora bila da se ostane u krugu brodogradilišta.

Kutlača je još jednom istaknuo kako je za sindikate jedina opcija da se na lokaciji gdje se danas nalazi pulski škver nalazi brodogradnja i ono što ide uz nju.

"To sigurno nije stanogradnja, to sigurno nije turizam, i od toga nećemo odustati. Nitko me neće uvjeriti da onaj koji želi stanogradnju istovremeno želi i brodogradnju", poručio je Kutlača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2021 16:06