Podrška premijeru

Kuščević: Predsjednik Vlade ima potporu i u HDZ-u i u koalicijskim partnerima

'Pred nama je dug i težak posao koji ćemo dobro obaviti' - rekao je Kuščević
Lovro Kuščević
 Goran Mehkek / Hanza Media

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu uoči sjednice Vladina užeg kabineta da pozicija premijera Andreja Plenkovića nakon ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić nije destabilizirana jer Plenković ima potporu HDZ-a i koalicijskih partnera.

"Predsjednik Vlade ima potporu i u HDZ-u i u koalicijskim partnerima, a to znači da ćemo nastaviti raditi svoj posao do kraja mandata", rekao je Kuščević novinarima pred Banskim dvorima.

"Zaista mislim da je atmosfera u HDZ-u dobra, to ćemo vidjeti na izvještajnom saboru, a mislim da su se koalicijski partneri jasno izjasnili da podržavaju nastavak rada ove Vlade. Pred nama je dug i težak posao koji ćemo dobro obaviti", dodao je.

Kazao je kako nema razloga sumnjati u obrazloženje Martine Dalić da je otišla zato što ne želi biti uteg Vladi. Nemamo vremena za žaljenje jer treba pronaći novog ministra ili ministricu, dovršiti postao restrukturiranja Agrokora i važne poslove na oporavku hrvatskog gospodarstva, poručio je.

I ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić smatra da pozicija premijer Plenkovića nije poljuljana jer, kaže, on jako dobro radi svoj posao, a Vlada će nastaviti funkcionirati na programima koje si je zacrtala.

"Žao mi je da je cijeli ogroman trud i napor potpredsjednice Vlade i Vlade na ovom poslu u sjeni proceduralnih i drugih postupaka", rekla je Murganić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 21:21