Impol grupa

Krovnu konstrukciju grandiozne moskovske arene Lužnjiki radili i vlasnici šibenskog TLM-a

Svi elementi koji su ugrađeni u najveći ruski stadion proizvedeni su u Impolovoj tvornici u Sevojnu
Stadion Lužnjiki u Moskvi na kojem će se igrati finale SP-a u nogometu 2018.
 Profimedia, TASS

Krovna konstrukcija nogometnog stadion Lužnjiki u Moskvi, na kojem je svečano otvoreno Svjetsko nogometno prvenstvo - Russa 2018., i na čijem će travnjaku 11. i 15. srpnja biti odigrana polufinalna i finalna utakmica, izrađen je od aluminijskih elemenata proizvedenih u pogonima Impola iz Slovenske Bistrice u čijem vlasništvu je i šibenski Impol-TLM.

Stadion Lužnjiki, punim imenom Velika sportska arena Olimpijskog kompleksa Lužnjiki, najveći je sportski stadion u Rusiji. Kapacitet mu je 84 745 mjesta. Nekad se zvao Centralni Lenjinov stadion, a na njemu su, između ostalog, 1980. svečano otvorene i 22. Olimpijske igre.

Taj je stadion izgrađen 1956. godine, a u cijelosti je obnovljen, proširen i moderniziran tijekom četverogodišnje obnove od 2013. do 2017. kada je dobio spektakularni aluminijski krov. Investitor obnove stadiona su u jakoj konkurenciji izabrao Impol. Svi elementi koji su ugrađeni u najveći ruski stadion proizvedeni su u Impolovoj tvornici u Sevojnu koja proizvodi obojeni aluminij.

„Aluminij je za krovnu konstrukciju stadiona Lužnjiki, izabran zbog njegovih svojstava. Lagan je i čvrst pa ga je moguće koristiti na visokim i glomaznim strukturama. Istodobno, on pruža mogućnost izgradnje inteligentnih fasadnih sustava koji smanjuju potrošnju energije i do 50 posto. Građevinska industrija, sve više prepoznaje prednosti aluminija i u sve većim ga količinama koristi pri gradnji“, ističe Nina Potočnik, voditeljica Ureda za odnose s javnošću IMPOL grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:10