Još ih nisu zvali

Krizni stožer riječkog brodogradilišta 3. maj očekuje poziv na sjednicu Vlade u Puli

Traže postavljanje krizne uprave u 3. maju i odvajanje od Uljanik grupe
Radnici 3. maja tijekom štrajka
 Matija Djanjesic / Hanza Media

Krizni stožer 3. maja predložio je hrvatskoj Vladi da njegovi predstavnici sudjeluju na sjednici Vlade u četvrtak u Puli, ali odgovor još nije stigao, kazao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u utorak, nakon sastanka Kriznog stožera u 3. maju.

- Netko od nas bi trebao doći na sjednicu Vlade u Puli, jer smo u velikim problemima zbog Uljanika - rekao je predsjednik Kriznog stožera Predrag Knežević.

Na sjednici bi, kaže, zatražio veći angažman kako bi se postavila krizna uprava u 3. maj i provelo odvajanje od Uljanik grupe.

- Sad nam je najbitnije da dobijemo materijal, jer ne radimo gotovo ništa, samo vrlo sitne poslove - rekao je.

Komadina navodi kako je predloženo da na Vladinoj sjednici sudjeluju Knežević i predsjednik riječkog Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Naveo je i kako je u ponedjeljak poslao šire pismo premijeru obrazlažući cjelokupnu situaciju 3. maja, što "znači za društvo i ljude, koliko vrijede znanje, tehnologija i izvoz", kao i prijedloge Kriznog stožera za opstojnost tog brodogradilišta i hrvatske brodogradnje uopće.

Jedino Uljanik nije prošao postupak preustroja, pozivam da se preustroj provede, kako bi 3. maj mogao naći novog vlasnika i nastaviti živjeti na ovoj lokaciji, kazao je župan.

Naglasio je da u Puli očekuje ozbiljan sastanak, „da se karte stave na stol i kaže što se namjerava ili što se ne namjerava provest“.

- Ovo je ozbiljan posao, ovo su ozbiljni ljudi, i tu nema mjesta improvizaciji - poručio je.

Glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić kazao je kako bi sindikati voljeli da Vlada predloži cjelovito rješenje, kako za Uljanik, tako i za 3. maj, zbog očuvanja radnih mjesta i dovršetka započetih gradnji brodova u riječkom brodogradilištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:39