Hotel Kristal, Umag
TREĆA SREĆA

Kristal se prodaje za 25 posto vrijednosti

Sudski utvrđena vrijednost hotela iznosi oko 91 milijun kuna, a nakon nekoliko neuspješnih pokušaja prodaje, cijena na dražbi pala je na 22, 8 milijuna
Piše: Barbara BanObjavljeno: 05. listopad 2020. 14:13

Treći se put prodaje umaški hotel Kristal, ali sada za "samo" 22,8 milijuna kuna. Riječ je trećem pozivu na sudjelovanje u elektroničkoj javnoj dražbi Financijske agencije, a ogromni hotel u samom srcu Umaga prodaje za 25 posto svoje procijenjene vrijednosti.

Naime, na prvom javnom pozivu početna cijena za nadmetanje bila je 68,5 milijuna kuna, a utvrđeno je da je vrijednost hotela oko 91 milijun kuna. Međutim, ova nekretnina, koja je u međuvremenu postala napušteno ruglo grada, poprilično je opterećena raznim teretima u vrijednosti od 50-ak milijuna kuna nakon niza loših godina poslovanja prije 10-ak godina koje su rezultirale stečajem tvrtke Punta International.

- Rok za uplatu jamčevine istječe 13. listopada 2020., kada uplata najkasnije mora biti evidentirana na računu Financijske agencije. Od otvaranja stečajnog postupka nad vlasnikom hotela, Punta Internacional d.o.o, javilo se više od stotinu zainteresiranih kupaca koji su elektroničkom poštom obavještavani o dražbama, pa će se, s obzirom na početnu cijenu, hotel sada zasigurno prodati - rekao je stečajni upravitelj tvrtke Punta International Dražen Ezgeta.

Linker
27. srpanj 2021 03:53