započeo izvoz

Krenuli Jamničini proizvodi za Ukrajinu, uskoro kreću i Gavrilovićevi

Kod svakog plasmana i uvođenja novog proizvoda najvažniji je proboj leda i dobivanje pozicije na polici maloprodajnih objekata Fozzy grupe, pojasnio je Ivica Pirić
Predstavnik Jamnice Jurica Rajčić i Ivica Pirić

Ivica Pirić, predsjednik Ukrajinske gospodarske komore za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju te počasni konzul Republike Ukrajine u Hrvatskoj, otkrio je da je započeo izvoz tri proizvoda Jamnice plus na police ukrajinskog maloprodajnog lanca Fozzy grupe.

“Bilo je nešto zastoja u proceduri oko dobivanja certifikata, ali je to riješeno tako da je isporuka napokon krenula. Kod svakog plasmana i uvođenja novog proizvoda najvažniji je proboj leda i dobivanje pozicije na polici maloprodajnih objekata Fozzy grupe. Tako će se već za nekoliko dana na policama Fozzy grupe naći tri Jamničina proizvoda: Jamnica, Jana i Mg Mivela“, pojasnio je Pirić koji je istaknuo potporu Ministarstva poljoprivrede i državnog tajnika Tugomira Majdaka oko rješavanja složenih procedura, ali i stalnu podršku koju pružaju u ovakvim situacijama

Kao primjer kako se suradnja pokazala uspješnom, Pirić je iznio i podatak da je u prvom tromjesečju ove godine Podravka povećala promet na ukrajinskom tržištu za 50 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

''Kako je i u Ukrajini teška situacija vezana uz pandemiju Covid 19, to je svakako veliki uspjeh. Uspjeh se postiže boljim pozicioniranjem robnih marki koje su otprije na policama Fozzy grupe i stalnim uvođenjem novih robnih marki. Uskoro bi Podravka trebala ući sa svojim asortimanom dječje hrane. Nakon toga se s pravom možemo nadati još većem rastu. Na tome se ozbiljno i intenzivno radi. Što se tiče ostalih hrvatskih tvrtki, zadovoljni smo kako se razvija plasman njihovih proizvoda na ukrajinskom tržištu. Unatoč otežanim uvjetima poslovanja koje su vezani uz pandemiju Covid 19“, pojašnjava Ivica Pirić.

Pirić je otkrio da što se tiče uvođenja novih tvrtki na ukrajinskom tržištu očekuje skori plasman i Gavrilovićevih proizvoda.

“Svi se nadamo kraju pandemije kako bi se mogli ponovno organizirati planirani gospodarski forumi jer se u sklopu njih najbrže i najefikasnije sklapaju poslovi . Isto tako, očekujemo da ćemo kao i prošle godine organizirati čarter letove iz nekoliko ukrajinskih gradova put Pule, Splita i Dubrovnika'', zaključio je Pirić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:35