Plaža ispod hotela Brioni
 
 HANZA MEDIA
Arena Hospitality grupa

Kredit od 180 milijuna kuna za obnovu kultnog hotela

Hotel koji je izgrađen početkom 1970. godine bio je jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, a u njemu su boravile mnoge poznate ličnosti
Piše: Barbara BanObjavljeno: 09. prosinac 2020. 13:45

Pulski hotelijer Arena Hospitality Group potpisao je novi Ugovor o zajmu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) s Erste & Steiermärkische bankom d.d. i Zagrebačkom bankom d.d. u Hrvatskoj za obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli. Kako priopćuju iz te tvrtke, prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju 2020. Druga faza je trenutno u tijeku, a otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine.

Hotel koji je izgrađen početkom 1970. godine bio je jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, a u njemu su boravile mnoge poznate ličnosti (uključujući političare, umjetnike i glumce). Ovaj kultni i znameniti hotel, koji zauzima spektakularno mjesto na litici s koje se pruža širok pogled na Jadran i otočje Brijuni, bit će preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba nadovezujući se na status i reputaciju hotela, s ambicijom da postane najbolji hotel u klasi u Puli i okolici.

image
Izgled budućeg hotela Brioni Pula - Arena Hospitality Group

Hotel će imati sedam katova, unutarnji bazen, vanjski bazen i bazen za aktivnosti, bogato uređen wellness centar sa saunama i sobama za opuštanje, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja.

- Očekuje se da će ukupni program obnove iznositi približno 260 milijuna kuna. Sredstva iz potpisanog Ugovora o dugoročnom zajmu od 180 milijuna kuna bit će utrošena u obnovu hotela te će se ostatak financirati iz vlastitih sredstava. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6%. Ovo financiranje potvrđuje potporu i dugogodišnje odnose koje Grupe uživa sa svojim financijskim partnerima.

image
Izgled budućeg hotela Brioni Pula - Arena Hospitality Group

To je također potvrda strategije koju Grupa slijedi, kako prema tekućem poslovanju, tako i prema novim ulaganjima, za koja se očekuje da će ubrzati rast Grupe u narednom periodu. Neki od projekata koje Grupa planira u kratkoročnom te srednjoročnom roku su (i) završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine, obnova kampa Arena Stoja u Puli u kamp više kategorije, prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u srcu grada Zagreba u hotel sa 113 spavaćih soba, koji će uključivati i poznati restoran i bar, wellness i spa sadržaje, fitness centar, prostor za događaje i parking, te obnova hotela Riviera u srcu grada Pule, poručili su iz ove tvrtke.

Linker
06. kolovoz 2021 13:09