Arena Hospitality grupa

Kredit od 180 milijuna kuna za obnovu kultnog hotela

Hotel koji je izgrađen početkom 1970. godine bio je jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, a u njemu su boravile mnoge poznate ličnosti
Plaža ispod hotela Brioni
 
 HANZA MEDIA

Pulski hotelijer Arena Hospitality Group potpisao je novi Ugovor o zajmu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) s Erste & Steiermärkische bankom d.d. i Zagrebačkom bankom d.d. u Hrvatskoj za obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli. Kako priopćuju iz te tvrtke, prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju 2020. Druga faza je trenutno u tijeku, a otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine.

Hotel koji je izgrađen početkom 1970. godine bio je jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, a u njemu su boravile mnoge poznate ličnosti (uključujući političare, umjetnike i glumce). Ovaj kultni i znameniti hotel, koji zauzima spektakularno mjesto na litici s koje se pruža širok pogled na Jadran i otočje Brijuni, bit će preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba nadovezujući se na status i reputaciju hotela, s ambicijom da postane najbolji hotel u klasi u Puli i okolici.

image
Izgled budućeg hotela Brioni Pula - Arena Hospitality Group

Hotel će imati sedam katova, unutarnji bazen, vanjski bazen i bazen za aktivnosti, bogato uređen wellness centar sa saunama i sobama za opuštanje, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja.

- Očekuje se da će ukupni program obnove iznositi približno 260 milijuna kuna. Sredstva iz potpisanog Ugovora o dugoročnom zajmu od 180 milijuna kuna bit će utrošena u obnovu hotela te će se ostatak financirati iz vlastitih sredstava. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6%. Ovo financiranje potvrđuje potporu i dugogodišnje odnose koje Grupe uživa sa svojim financijskim partnerima.

image
Izgled budućeg hotela Brioni Pula - Arena Hospitality Group

To je također potvrda strategije koju Grupa slijedi, kako prema tekućem poslovanju, tako i prema novim ulaganjima, za koja se očekuje da će ubrzati rast Grupe u narednom periodu. Neki od projekata koje Grupa planira u kratkoročnom te srednjoročnom roku su (i) završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine, obnova kampa Arena Stoja u Puli u kamp više kategorije, prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u srcu grada Zagreba u hotel sa 113 spavaćih soba, koji će uključivati i poznati restoran i bar, wellness i spa sadržaje, fitness centar, prostor za događaje i parking, te obnova hotela Riviera u srcu grada Pule, poručili su iz ove tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:38