Traži se najuspješniji

Kreću prijave za šesto izdanja svjetskog programa EY Poduzetnika godine

Svi zainteresirani poduzetnici do 8. studenog ove godine svoje praijeve mogu podnijeti samostalno ili ih na natječaj mogu nominirati druge osobe
Predstavljanje programa EY Poduzetnik godine 2019.
 Milenium promocija

Počele su prijave za šesto izdanje svjetskog programa nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika - EY Poduzetnika godine. Svi zainteresirani poduzetnici do 8. studenog ove godine prijave mogu podnijeti samostalno ili ih na natječaj mogu nominirati druge osobe.

Time je na jučer održanoj konferenciji "Poduzetnički Mindset" predstavljeno još jedno izdanje uspješnog programa.

- Posebnost ove nagrade je u tome što poduzetnici nagrađuju poduzetnike. Sudjelovanje u programu poduzetnicima i njihovim tvrtkama donosi sjajnu promociju i vidljivost u javnosti, a upravo je to potrebno hrvatskom poduzetništvu. Nagrađujemo i promoviramo poduzetnike, koji unatoč brojnim izazovima na domaćem i stranom tržištu uspješno posluju i tako izravno sudjeluju u brendiranju Hrvatske kao uspješne poduzetničke zemlje - naglasio je Berislav Horvat, country managing partner u EY-u Hrvatska.

I dok su se svi složili kako su upravo poduzetnici ti koji naše gospodarstvo mogu pokrenuti naprijed, Nenad Bakić je istaknuo da je za društvo nužno refokusiranje s prošlosti na budućnost.

- Trenutačno našim društvom dominira pitanje: 'Gdje ti je djed bio 1941.?', a pravo bi pitanje trebalo biti: Gdje će moje dijete biti 2031.? Odgovor na to pitanje ovisi o odgovoru kakva će ovo zemlja biti 2031. godine. Nužno je refokusiranje s prošlosti na budućnost kako bi Hrvatska postala zemlja poduzetničkog mindseta i dobrog života - poručio je Bakić.

Član žirija Mate Rimac naglasio je da je upravo danas pravo vrijeme za razvoj poduzetništva s obzirom na to da kapital nikada nije bio dostupniji.

- Trenutačno radimo C_Two, najsnažniji serijski automobil ikad proizveden, te Greyp, najinovativniji bicikl na svijetu. Ne samo da zadržavamo hrvatske radnike nego privlačimo i one iz svijeta. Stranci postaju Zagrepčani i Samoborci - rekao je Rimac.

U posljednjih pet godina u projektu je sudjelovalo čak 140 poduzetnika, a svake godine stručni žiri među njima odabire šest do osam finalista. Prošlogodišnje jubilarno, peto izdanje obilježio je najveći broj prijava i rekordan broj poduzetnika, njih 50 iz gotovo 35 hrvatskih kompanija. Proglašenje pobjednika planirano je u ožujku, a svjetsko finale u Monacu održat će se u lipnju iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:29