ispunio obećanje

Korona ga je usporila, ali ne i zaustavila: Tesla otvorio trgovinu u Zagrebu

Direktor tvrtke ponosan što otvara ured u državi u kojoj se rodio veliki Nikola Tesla
Elon Musk
 Frederic J. Brown/AFP

Električne automobile Elona Muska od sad možete kupiti u Hrvatskoj. Tesla Motors otvorio je svoju prvu trgovinu unas, u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mallu. Tvrtka je objavila i broj telefona za pomoć na cesti za vozače u Hrvatskoj, kao i cijene vozila izražene u kunama. U ponudi su Tesla Model 3, X i S, koji stoje od početne cijene za Model 3 od 327.490 kuna do najluksuznijeg modela S čija cijena doseže 1.057.490 kuna.

Tesla je otvaranje trgovine u Zagrebu najavio za prvo tromjesečje ove godine, a prije dva mjeseca objavio je i oglas u kojem traži dva zaposlenika za ured u Zagrebu na puno radno vrijeme. Riječ je bila o Sales & Delivery Manageru i Tesla Advisoru.

Musk je prije godinu dana najavio na Twitteru da otvara urede u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Europe tijekom prve polovice 2020. godine, kad se još nije moglo naslutiti da dolazi pandemija. Hrvatsku i Srbiju pri tome je posebno naglasio te dodao: "Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama podrijetla".

Ulazak Tesle u Hrvatsku mogao bi se značajno odraziti na prodaju njegovih električnih automobila na hrvatskom tržištu. Kupci su ga dosad nerado birali Teslu upravo stoga što nisu imali lokalnu podršku što je s električnim automobilima posebno osjetljivo zbog servisa i punionica. Najbliži prodajni ured Tesle dosad je bio u Ljubljani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 01:55