NAKON VLADINIH MJERA

Konzum od ponedjeljka snižava cijene više od tisuću artikala, Lidl od 1. ožujka

Konzum će i dalje jednom mjesečno umirovljenicima osiguravati popust od 10 posto na ukupan iznos kupnje.
 Damir Krajac/CROPIX

Trgovački lanac Konzum najavio je da će od ponedjeljka 21. veljače, sniziti cijene više od tisuću artikala iz kategorija voća i povrća, mesa i ribe, jaja, jestivih ulja i masti, maslaca i margarina, dječje hrane, higijenskih uložaka i tampona.

- Kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji će sniziti cijene u skladu s odlukom Vlade o smanjenju PDV-a i prije nego što ona 1. travnja stupi na snagu, Konzum će tom investicijom vrijednom više od 10 milijuna kuna značajno pomoći kupcima da smanje troškove u kućnom budžetu - priopćio je Konzum u petak.

- Podržavamo odluku Vlade Hrvatske i kao vodeći trgovački lanac sniženjem cijena i prije službene promjene stope PDV-a dajemo svoj doprinos povećanju kupovne moći naših sugrađana - poručio je predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski.

Tako će kupci u više od 600 Konzumovih prodavaonica diljem Hrvatske i prije stupanja na snagu Vladine odluke o smanjenju PDV-a moći pronaći više od tisuću proizvoda po pristupačnijim cijenama, kazao je Mitreski.

Iz Konzuma u priopćenju navode da će od ponedjeljka 21. veljače na Konzumovim policama više od 1.000 artikala biti dostupno po nižim cijenama, formiranima u skladu s najavljenim Vladinim poreznim rasterećenjem, odnosno smanjenjem PDV-a s 13 na 5 posto na svježe meso i ribu, jaja, voće i povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu, s 25 na 5 posto na maslac i margarin te s 25 na 13 posto na higijenske uloške i tampone.

Uz sniženje cijena više od 1.000 artikala, Konzum će i dalje jednom mjesečno umirovljenicima osiguravati popust od 10 posto na ukupan iznos kupnje.

A iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska u četvrtak su najavili da će od 1. ožujka, mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade o smanjenju PDV-a, sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 18:48