PERUŠKO POTVRDIO

Konzum od petka kreće s masovnim sniženjima: ‘Od 5 do 40 posto, obuhvatit će 1200 artikala!‘

Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma pojasnio je da to znači da će u Konzumu od sutra, povrh mjera Vlade, na sniženju biti više od 1200 proizvoda

Konzum u Malom Lošinju

 Sandro Puncet /Cropix

Pozdravljamo svaku inicijativu koja utječe na smanjenje inflacije, u kojoj će i ovog puta sudjelovati sve kompanije Fortenova grupe. Iako se ne slažemo s administrativnim reguliranjem cijena, svjesni smo naše društvene odgovornosti. Kako za istim mjerama posežu brojne države Europske unije, onda ne govorimo o rigidnoj regulaciji, nego želji da se na tržište vrati stabilnost koja je jednako važna i građanima i nama poduzetnicima, kazao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe komentirajući novi Vladin paket pomoći kojim je za 30 grupa proizvoda određena maksimalna cijena.

U Fortenova grupi najavljuju da će uz 30 grupa proizvoda čije je cijene ograničila Vlada, dodatno od sutra krenuti sa sniženjima kojima će se ukupna vrijednost liste od 365 artikala koju je objavilo ministarstvo u Konzumu vratiti na istu ukupnu vrijednost kolika je bila 31.prosinca prošle godine.

"Ukupna dodatna sniženja koja kreću od sutra u Konzumu obuhvatit će 1000 artikala uz sniženja od 5 do 40 posto. Procjenjujemo da će na razini 2023., doprinos Konzuma samo kroz primjenu mjera ograničenja cijena biti oko 10 milijuna eura i u tome nema izračuna izravnog doprinosa naših prehrambenih tvrtki. Iako je u ovom snižavanju cijena najveći fokus na maloprodaji kao izlogu u kojem kupci vide cijene podsjećam da su u ovome lancu proizvođači odnosno dobavljači izrazito važni i zato je i njihova suradnja neophodna", kazao je Peruško.

Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma pojasnio je da to znači da će u Konzumu od sutra, povrh mjera Vlade, na sniženju biti više od 1200 proizvoda.

"Sniženje će se kretati od pet do 40 posto i u njemu sudjeluju i naši dobavljači. Vrijednost ulaganja do kraja godine je oko 3 i pol milijuna eura. Akcijom su pokrivene sve kategorije hrane, a u tih više od 1000 proizvoda otprilike je 50 posto artikala hrana, a 50 posto neprehrana", pojašnjava Mitreski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:32