Uzlazni trend

Končar održao poslovni skup u Crnoj Gori: 'Ponosni smo što smo na ovom tržištu 70 godina'

Nadamo se da će KONČAR svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori
Poslovni skup Končara

S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA u Crnoj Gori kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.

Prethodno istog dana delegaciju KONČARA na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom na sastanku je primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

U narednih pet godina Crnu Goru očekuje veliki investicijski ciklus, pa je sastanak bio prilika za razgovor o projektima u energetskom i prometnom sektoru Crne Gore, ali i o obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih. Osim predstavnika Vlade, akademske zajednice te poslovnih partnera KONČARA u Crnog Gori, prezentaciji proizvodnih i tehnoloških mogućnosti KONČARA prisustvovali su i čelni ljudi crnogorskih tvrtki iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te iz područja transporta. Njih je, na poslovnom skupu u Podgorici, pozdravio predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak sa suradnicima, a u sklopu svečanog dijela govor je održao i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, kao i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Končar
Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara

Tijekom proteklih desetljeća, KONČAR je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te u području energetike. Društva Grupe KONČAR realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore,sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa KONČARA za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstvenoproizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.

„Trgovinska razmjena između naših dviju zemalja ima uzlazni trend, a očekujem da će današnji događaj doprinijeti jačanju veza između Hrvatske i Crne Gore. Tvrtke poput KONČARA najbolji su ambasadori hrvatskog gospodarstva u našoj zemlji. Za poštovanje su projekti poput hidroelektrana Perućica i Glava Zete koje ste izgradili i tako se pozicionirali kao partner u izgradnji elektroenergetskog sustava Crne Gore. S obzirom na to da se energetika ubraja u vodeće pokretače gospodarstva te da se planira izgradnja novih postrojenja, nadamo se da će KONČAR svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti novoj fazi razvoja u Crnoj Gori", Vlastimir Golubović, predsjednik Privredne komore Crne Gore.

„Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore KONČAR svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore", Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 15:40