Budćnost škvera

Končar: 'Nisam bio na sastanku o Uljaniku u Vladi jer nisam službeno niti pozvan'

Nisam ignorirao sastanak na temu Uljanika u Vladi jer na isti nisam službeno niti pozvan
Danko Končar
 Goran Sebelic / Hanza Media

Nakon što je javnošću prostrujala informacija da je prošlog petka održan višesatni sastanak vrha Vlade predvođenog premijerom Andrejom Plenkovićem o budućnosti Uljanika bez Danka Končara koji bi trebao preuzeti pulsko brodogradilište, sam Končar jučer nam je otkrio da nije ni pozvan na spomenuti sastanak u Banskim dvorima.

- Nisam ignorirao sastanak na temu Uljanika u Vladi jer na isti nisam službeno niti pozvan. Za taj sastanak doznao sam od Uprave Uljanika, ali kako, nažalost, nisam bio u Hrvatskoj, nisam se mogao vratiti na vrijeme. Ponudio sam da umjesto mene prisustvuje dr. Nenad Končar, predsjednik Uprave Kermas energije kao tvrtke odabrane za budućeg strateškog partnera Uljanika, ali taj moj prijedlog nije prihvatila Uprava Uljanika - rekao nam je Danko Končar, čije riječi ne samo da nisu razbistrile sve sumnje oko daljnje sudbine Uljanika, nego su dodale još dvojbi.

Jedna od njih je zašto Vlada na sastanak u Banskim dvorima, koji se priređuje tjedan dana prije isteka roka za dovršetak plana preustroja Uljanika s kojim se ide pred Europsku komisiju, nije pozvala čovjeka koji taj plan treba provoditi i iza njega stajati s pozamašnim kapitalom? Na to pitanje jučer nismo dobili odgovor iz Vlade unatoč poslanom upitu.

Danko Končar pomirljivo nam je poručio da u ovom trenutku njegova tvrtka Kermas energija nema izvršnu ili vlasničku, nego samo savjetodavnu ulogu pri izradi programa restrukturiranja Uljanika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:50