Nova akvizicija

Kompanija Payten kupila većinski udio u Remarisu

Remaris je lider u pružanju cjelovitih softverskih rješenja za upravljanje poslovanjem i blagajnama u području ugostiteljstva
Ilustracija
 Getty Images

U skladu sa strategijom da tvrtkama iz uslužnih djelatnosti, posebno iz HoReCA segmenta, omogući kompletnu ponudu i podršku vezano uz rješenja za plaćanje, Payten je kupio 76 posto udjela u tvrtci Integrirani poslovni sustavi koja djeluje u Hrvatskoj te razvija poslovanje u Bosni i Hercegovini pod brandom Remaris.

Remaris je lider u pružanju cjelovitih softverskih rješenja za upravljanje poslovanjem i blagajnama u području ugostiteljstva. Prvi je u Hrvatskoj uveo SaaS poslovni model naplate te vođenje ugostiteljskog objekta u Cloudu. Njegova rješenja svakodnevno se koriste na više od 3.000 lokacija diljem Hrvatske.

„Misija Remarisa je donijeti inovacije na tržište blagajni za ugostiteljstvo. Zadovoljstvo nam je, ali i priznanje dobrog rada, da je Payten prepoznao potencijal Remarisa za daljnji rast. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama zauzeti vodeću poziciju i olakšati poslovanje poduzetnicima u području ugostiteljstva u brojnim zemljama u kojima Payten posluje”, izjavio je Hrvoje Habjanec, član uprave Remarisa.

„Jako mi je drago što je tvrtka Remaris postala dio Paytena. Naša strategija je širiti se i globalno nuditi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja za niz uslužnih grana, posebno za tvrtke iz HoReCa segmenta“, istaknuo je Ivan Bušić, član uprave Payten Hrvatska.

„Ugostiteljima želimo omogućiti da cjelokupnu brigu o svim rješenjima za plaćanje mogu prepustiti nama. Oni se tako mogu bolje posvetiti svome primarnom poslu, a mi im nudimo cijeli eko sustav rješenja za plaćanje kao podršku njihovom poslovanju.”, dodao je Damir Čaušević, član uprave tvrtki Remaris i Monri.

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Europi, u posljednjih 18 mjeseci značajno je proširila svoje poslovanje akvizicijom niza tvrtki usmjerenih na razvoj i prodaju inovativnih tehnoloških rješenja u području plaćanja u Europi i šire. Tako su se, pored Remarisa, Paytenu pridružile i tvrtke Sonet, koji posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, uključujući i softver za platne terminale (POS), zatim Mobven, vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja, Monri, koja posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizirana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava

WebPay i Bassilichi CEE, tvrtke koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH. U ožujku prošle godine Payten je postao vlasnik i tvrtke Necomplus, španjolske multinacionalne kompanije koja pored Španjolske posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima preko 25 godina iskustva u korisničkim rješenjima u području plaćanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:04