Designer Outlet Croatia

Koliko je povoljan novi outlet pokraj Zagreba? Cijena Converse tenisica niža i do 70%

Otvoren je novi trgovački centar, a najavljene su do 70 posto niže cijene
Ilustracija: Designer Outlet Croatia
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Ima li boljeg načina za provođenje nekoliko sati ne prevruće, ugodne lipanjske nedjelje za mnoge produženog vikenda nego da čitava obitelj s djecom ode u novootvoreni šoping-centar, daleko od “opasnosti” šume, krpelja, nepredvidljive prirode i lošeg Wi-Fi signala.

Nedjelja ujutro. Veliko parkiralište u susjedstvu svima dobro znane Ikee, gdje otprije nekoliko dana radi Designer Outlet Croatia, solidno je popunjeno; škrto sunce tuče o karoseriju više stotina automobila.

Tomislav i Marija, bračni par iz Zaprešića, ponešto su razočarani.

- Trenirku za 400 kuna mogu kupiti i u Zagrebu, a toliko je ovdje u Championu. “Ne, u Adidasu”, ispravlja ga Marija. “To ti je ono: napišeš 800, pa prekrižiš i staviš 400, kao dobra prilika”, nastavlja Tomislav.

Gospođa sa sinom i snahom, obitelj Puškarić iz Bjelovara, nosi nekoliko vrećica posteljine.

- Ako je i zbog čega valjalo doći ovdje, onda je to ovo - ponešto egzaltirana maše vrećicama ispred trgovine Posteljina.hr. Unutra je doista toga jutra vladala najveća gužva. Satenska navlaka i jastučnice za bračni krevet tamo stoje 75 kuna. Isto to, samo pamučno i za manji krevet, oko 50 kuna. Izbor dezena je velik. Red kupaca još veći. Radi jedna blagajna, ali svi strpljivo čekaju.

Replika tornja

Mnogi dućani još nisu otvoreni, izlozi poručuju da “dolaze uskoro” (Croata, Pepe Jeans, Lisca), “otvaraju u studenom” (Tommy Hilfiger). Oni koji rade poput, primjerice, Sport Visiona, muku muče s naplatom jer im ne rade POS uređaji, pa primaju uglavnom keš ili American i Diners na rate.

Novootvoreni, još jedan šoping-centar u Hrvata, kupce mami popustima do 70 posto. “Naselje” što arhitekturom imitira razne hrvatske regije proteže se na više od 15.000 četvornih metara. Onako kako su nekad Amerikanci gradili Las Vegas, tako da se s noge na nogu za pet minuta hoda stizalo od venecijanskog Trga sv. Marka do Eiffelova tornja, tako danas Europljani grade šoping-centre.

Posjetitelji na izlazu iz Zagreba, u potrazi za povoljnom kupovinom inače im cjenovno teško dostupnih poznatih brendova, šeću pokraj replike dubrovačkog gradskog tornja i nečeg što bi, nakana je bila, trebalo podsjećati na dalmatinske ulice. Tu je i kula Lotrščak, komadić zagrebačkog Gornjeg grada… Bijelo- ružičaste zastave Outleta kao jedra se napinju na vjetru.

Sve je novo, ljudi prvo zastaju uz ploču na kojoj je tlocrt naselja, kako bi vidjeli gdje će naći to po što su se uputili, kako do dućana koji ih zanima.

Koji je veći

Obitelj iz Koprivnice, Lončari - Nataša, Dean i sin Tomas - nisu puno “pazarili”.

- Ovdje se trgovci rješavaju sezonske robe, Sveta Helena je imala bolje cijene. Pamtim da sam tamo, primjerice, kupila tenisice Puma za dijete po principu jedne kupiš, jedne dobiješ besplatno, i sve to za 130 kuna. Bilo kakvu ponudu da je i blizu takvoj, ovdje nisam vidjela. Tamo sam, sada se sjećam, kupila odličan Liscin badić za 60 kuna. Ovdje - nema teorije - uvjerena je Nataša.

- Al’ ovo je sve skupa dosta malo, mislim da je Sveta Helena bila bitno veća.

- Ajde, sad nam barem ostane dovoljno vremena da odemo pogledati sobu za malog u Ikei - govori joj suprug Dean.

Dok majka u Gerry Weberu isprobava 70 posto sniženu haljinu, otac prelistava novine, sin sjedi na uglačanoj polici, ugurao se među haljine, igra igricu na mobitelu.

- Možda mi je malo knap, ali za ove novce se isplati - vrti se pred ogledalom i dovikuje mužu koji, posve nezainteresiran, lakonski kima glavom.

Novi je trgovački centar zajednička investicija tvrtke Ikea Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već surađuju u projektu Designer Outlet Algarve u Portugalu. I hrvatskim i portugalskim outletom upravlja konzultantska tvrtka iz Austrije, ROS Retail Outlet Shopping, jedan od vodećih europskih outleta menadžera.

Naš odabir: Popusti na haljine, marame i sandale

- Armani, ljetna pamučna haljina; prije 1149.00kn, sada, 50% snižena, 574,50 kn

- Guess, haljina; prije 1049 kn, sada, 70% snižena, 319 kn

- Good bags, putni kofer; prije 379,99 kn, sada, 70% snižen, 113,99 kn

- Croata, marama; prije 450 kn, sada, 50% snižena, 225 kn

- Converse, visoke tenisice; prije 549 kn, sada, 73% snižene, 149 kn

- Armani Exchange, majica; prije 399 kn, sada, 70% snižena, 119 kn

- Adidas, tenisice; prije 999 kn, sada, 45% snižene, 549 kn

- Yamamay, kupaći kostim; prije 549 kn, sada, 70% snižen, 164,70 kn

- XYZ, sandale; prije 879 kn, sada, 70% snižene, 263,70 kn

- Under Armour, vesta; prije 429,99 kn, sada, 70% snižena, 119,99 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 04:54