Uspješna godina

KING ICT postao je jedan od ključnih NATO cyber security partnera

U 2023. i 2024. godini KING ICT zadužen za odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO Agenciju

Ilustrativna fotografija

 King Ict/

Tvrtka KING ICT ovu godinu privodi kraju s procijenjenim rastom prihoda od približno 10 posto, zadržanom profitabilnosti i s ukupno 770 zaposlenika. Te brojke, tvrde u kompaniji, iznad su tržišnih indikatora velikih i srednjih poduzeća IT sektora i zvuče ohrabrujuće.
„Pokazujemo stabilnost, otpornost, sposobnost prilagodbe i ispravnosti strategije velikog sistem integratora, pouzdanog pružatelja širokog spektra IT usluga, rješenja i proizvoda na domaćem, regionalnom i netom iskoračenom tržištu zapadne Europe”, navode u kompaniji.

Kao jedan od svojih najvećih poslovnih uspjeha u ovoj godini ističu ugovor s NATO savezom koji im je dodijeljen početkom godine kojim je KING ICT odabran za jednog od dva ključna cyber security partnera NATO-a za operacije diljem svijeta, što znači da je u 2023. i 2024. godini KING ICT zadužen za odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO Agenciju.

„Time smo postali jedan od ključnih NATO cyber security partnera”, ističu u tvrtki. Na domaćem terenu, u Splitu, KING ICT provodi projekt implementacije Inteligentnog transportnog sustava, jednog od najmodernijih u Europi, dok su ti sustavi već uspostavljeni u Zadru i Šibeniku. Ti projekti su dio „smart city“ koncepta, a uključuju, između ostalog, pametne semafore, videonadzor, informiranje putnika o prometu, prioritizaciju vozila javnog prijevoza i hitnih službi, sustav za praćenje vremenskih uvjeta te opremanje Centra za kontrolu i nadzor prometa.

image

Plamenko Barišić, predsjednik Uprave KING ICT

King Ict/

Što se tiče ostalih brojnih projekata, u tvrtki naglašavaju onaj tvrtke Smart Energy za Podravku. Riječ je o najvećoj investiciji u integrirane elektrane u Hrvatskoj. U sklopu projekta izgradit će se fotonaponske elektrane koje će investitoru osigurati značajne uštede u trošku električne energije i smanjiti emisije ispušnih plinova. Projekt uključuje 5 fotonaponskih elektrana, a obuhvaća više od 40 krovova.

"Ove godine KING ICT pojačao je i svoj kibernetički portfelj nakon što je tvrtka Alter Info postala dio KING ICT Grupe. Tom akvizicijom proširena je lepeza usluga i proizvoda u području kibernetičke, odnosno informacijske sigurnosti", ističu u tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:03