Neviđeni debakl

Kineski 'Game of Thrones' doživio fijasko na kino blagajnama, povučen nakon prvog vikenda

U fantasy film s mnoštvom specijalnih efekata uloženo je 112 milijuna dolara, a zaradio je samo 7
Screenshot iz trailera
 Screenhot Youtube

Najveći debakl u filmskoj povijesti. Tako su mediji ukratko saželi vijest o povlačenju najskupljeg filma svih vremena iz kineskih kina nakon samo jednog vikenda.

Razlog je vrlo jednostavan – gotovo nitko ga nije želio pogledati, piše BBC. Asura je naziv visokobudžetnog fantasy filma u koji je uloženo 112 milijuna dolara, a u prvom vikendu prikazivanja zaradio je jedva 7,47 milijuna dolara.

Film, inače, prikazuje scene iz kineske mitologije s mnoštvom specijalnih efekata i najpoznatijim glumačkim zvijezdama.

Iako je film povučen iz distribucije odmah nakon objave katastrofalnih rezultata, producenti kažu kako to nije jedini razlog već to što ga žele „još doraditi“. Kasnije bi ga trebali ponovo pustiti na milost i nemilost publici u kinu.

Asura je imao podršku tri najveće kineske filmske kompanije: Alibaba Pictures, Zhenjian Film Studio i Ningxia Film Group, a u njemu glumi tinejdžerska zvijezda Lei Wu koji kreće na epsko putovanje kako bi spasio nebesko carstvo po kojemu je film dobio ime.

I dok su državni mediji pjevali hvalospjeve o filmu, sada se nagađa što je pošlo po krivu. China Daily Asuru je prozvala „najvećim kineskim ostvarenjem ove ljetne sezone“.

Kako Kina sve više želi nadjačati Hollywood, ovo je bio film koji je trebao postati njihov Gospodar prstenova ili Igra prijestolja, no zasad im je plan epski podbacio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:13