Akvizicija

Kineska grupa Jingye pregovara o kupnji posrnulog proizvođača čelika British Steela

Sporazum još nije dovršen, poručili su iz kineske kompanije, a cijela transakcija mogla bi biti 'teška' 70 milijuna funti
Čeličana British Steela u Scunthorpeu u sjevernoj Engleskoj
 Scott Heppell / REUTERS

Kineska grupa Jingye objavila je u ponedjeljak da pregovara o kupnji posrnulog britanskog proizvođača čelika British Steela u sklopu transakcije čija se vrijednost procjenjuje na oko 70 milijuna funti.

Sporazum još nije dovršen, poručili su iz kineske kompanije za Reuters nakon što je BBC najavio skoru pogodbu 'tešku' 70 milijuna funti.

Glasnogovornica Jingyea, čije je sjedište u Hebeiju, izjavila je da još nije dobila informaciju o vrijednosti transakcije i da nije sigurna hoće li ovoga tjedna biti objavljeno više pojedinosti.

Glavni direktor lobističke udruge za industriju čelika UK Steel Gareth Stace također je Reutersu kazao da dogovor nije dovršen. "Bio bih iznenađen kada se ne bi finalizirao, ali još nije", naglasio je.

British Steel likvidiran je 22. svibnja budući da Greybull Capital, vlasnik koji ga je prije tri godine za jednu funtu kupio od Tata Steela, nije uspio pribaviti kapital za nastavak poslovanja.

Turski vojni mirovinski fond OYAK u kolovozu je priopćio da je postigao provizorni sporazum o preuzimanju posrnule britanske tvrtke ali taj sporazum do danas nije dovršen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:42