OSIGURANJE OPSKRBE

Kina je pozvala domaće državne uvoznike da prestanu preprodavati ukapljeni prirodni plin (LNG) europskim kupcima

Namjera je osigurati dostatnu domaću opskrbu tijekom zimske sezone

Ilustrativna fotografija

 Karel Bittner/Alamy

Kina je pozvala domaće državne uvoznike da prestanu preprodavati ukapljeni prirodni plin (LNG) europskim i azijskim kupcima kako bi osigurala dostatnu domaću opskrbu tijekom zimske sezone, izvijestio je u ponedjeljak Bloomberg News.

Kinesko nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme zatražilo je od uvoznika PetroChine, Sinopeca i Cnooca da plin nabavljen za zimu sačuvaju za domaće potrebe, pokazuje izvješće, koje se poziva na dobro upućene izvore.

Povjerenstvo nije bilo dostupno za komentar medijskih napisa, a ni tri tvrtke nisu odmah odgovorile na Reutersov upit da ga komentiraju.

Vijest o zabrani preprodaje vremenski se poklopila s nastojanjima kineskih uvoznika LNG-a da ove zime izbjegnu nabavu na fizičkim tržištima, budući da potražnja raste najslabije u posljednja dva desetljeća.

To bi značilo da se vodeći svjetski uvoznik vjerojatno neće natjecati s krizom pogođenom Europom u nabavi važnog energenta, špekulira Reuters.

Kineska vlada u ponedjeljak je poručila da će značajno povećati domaće kapacitete za opskrbu energijom i rezervne kapacitete za ključnu robu, potvrdivši nastavak politike osiguranja opskrbe i stabilizacije cijena sirovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 01:08