Bizaran natječaj

KFC nudi nagradu od 11 tisuća dolara onome tko sina nazove Harland, po njihovu osnivaču

Novac mogu dobiti oni koji 9.rujna dobiju sina i nazovu ga jedinstvenim imenom
Ilustracija
 Profimedia, SIPA USA

Malo tko u anglosaksonskom svijetu više djeci daje ime Harland. To je ime koje se doživljava zastarjelim i ostatkom nekih prošlih vremena. KFC to želi promijeniti, piše Time.

Objavili su pomalo bizaran natječaj – svatko tko dobije sina i nazove ga Harland (po osnivaču poznatog fast food lanca) mogao bi dobiti 11 tisuća dolara, odnosno oko 70 tisuća kuna. Iako se za osnivača KFC-a često misli da se zove Colonel Sanders, tu mi je titula kojom ga je odlikovao guverner Kentuckyja.

U uvjetima natječaja piše kako šanse za osvojiti vrijednu novčanu nagradu imaju roditelji čije se dijete rodi u Sjedinjenim Američkim Državama 9. rujna, na dan kad je originalni Harland Sanders rođen. Pobjednik će biti prvi rođeni, Harald koji je prvi došao na svijet toga datuma.

- To je odlično ime za dijete. Samo ga recite naglas. Harland. Plus, vaše dijete s genijalnim imenom moglo bi odmah dobiti 11,000 dolara za fakultet – stoji u objavi

Zašto baš ta svota? To je zbog 11 vrsta začina koji idu u najpoznatiji proizvod KFC-a – pohanu piletinu. Kompanija tvrdi kako je taj iznos namijenjen za školovanje malenog Harlanda dvadeset godina kasnije. No, Time navodi kako na umu treba imati da 11,000 dolara nije dovoljno za plaćanje niti jedne godine studija, a kamo li cijelog fakulteta, a čak i ako odlučite dijete nazvati Harland, novac će dobiti samo najbrže rođeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:27