AKVIZICIJA

Keindl Sport preuzeo slovensku Energiju: ‘Planiramo prihode od 20 milijuna eura‘

Želimo biti prepoznati kao najpoželjnije mjesto za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji, poručio je Kristijan Keind
 Keindl Sport

Jedan od vodećih maloprodajnih i veleprodajnih trgovaca sportskom opremom u regiji Keindl Sport preuzeo je Energiju, specijaliziranu trgovinu biciklima i biciklističkom opremom u Sloveniji. Radi se o prvoj, prekograničnoj akviziciji tvrtke Keindl Sport. Objedinjeni sa slovenskom Energijom, konsolidirani prihodi Keindl Sporta će ove godine doseći 20 milijuna eura.

- Nakon mnogo rada na povećanju ponude i dostupnosti naših proizvoda i trgovina kupcima u Hrvatskoj, sada smo, preuzimanjem Energije napravili i prvi iskorak u maloprodaji u Sloveniji, nama izuzetno važnom tržištu. Imamo velike planove, Keindl Sport nastavlja s visokim stopama rasta. Želimo biti prepoznati kao najpoželjnije mjesto za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji - izjavio je Kristijan Keindl, osnivač i izvršni direktor Keindl Sporta.

U godinu dana od investicije Provectus Capital Partners, Keindl Sport ima veliki poslovni rast. Otvoreno je 6 novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je udvostručen, a preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Storea u Zagrebu. Keindl Sport je postao vodeći distributer te maloprodajni i web trgovac u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj, sa prisutnošću u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

image

Marko Galić

Privatni album

- Vidjeli smo veliki potencijal u Keindl Sportu i u razvoju tržišnog segmenta ponude proizvoda koji potiču zdravi način života. Možemo samo reći da smo u godinu dana s ovom investicijom ostvarili ambiciozne ciljeve, Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup financiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regiji - izjavio je Marko Galić, partner u PCP-u.

Mitja Tancik, direktor Energije, dodao je da je tržište sportske opreme, posebno u dijelu bicikala i biciklističke opreme jako živo, kupci su sve zahtjevniji te je vrlo važno osigurati maksimalno korisničko zadovoljstvo.

- U tome vidimo veliku pomoć od strane Keindl Sporta i njegovog tima - poručio je Mitja Tancik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:41