Mastercard

Kartičarski div spreman otvoriti mrežu za odabrane kriptovalute

Mastercard klijentima već nudi kartice putem kojih smiju obavljati transakcija u kriptovalutama, no one se ne obavljaju putem njegove mreže
Mastercard credit cards
 Artur Widak/AFP

Kartičarski div Mastercard najavio je da ove godine planira otvoriti svoju mrežu za odabrane kriptovalute, pridruživši se time valu podrške koju im u posljednje vrijeme iskazuju etablirani financijski krugovi.

"Time ćemo stvoriti puno više mogućnosti za kupce i trgovce, omogućujući im transakcije putem posve novih oblika plaćanja. Ta promjena može trgovcima utrti put do novih kupaca koji su već pohrlili u digitalnu imovinu", izvijestili su iz Mastercarda.

Istaknuli su pritom da će podržati samo odabrane kriptovalute, napominjući da mnoge od stotina njih u optjecaju moraju biti bolje usklađene s regulatornim zahtjevima.

Mastercard klijentima već nudi kartice putem kojih smiju obavljati transakcija u kriptovalutama, no one se ne obavljaju putem njegove mreže.

Etablirani ulagači i šira javnost još su uvijek prilično nepovjerljivi prema mnogim kriptovalutama zbog njihove spekulativne prirode i opasnosti od pranja novca, podsjeća Reuters.

Ovih dana veliku je pažnju tržišta izazvala vijest da je američki proizvođa električnih vozila Tesla kupio bitcoine za 1,5 milijardi dolara, najavivši da će uskoro prihvaćati tu kriptovalutu kao sredstvo plaćanja.

Vrijednost bitcoina nakon toga je u utorak premašila 48 tisuća dolara, dosegnuvši nove rekordne razine. Trenutno se kreće na gotovo 44.700 dolara.

Podršku kriptovalutama nedavno su iskazali i fond za upravljanje imovinom BlackRock i tvrtke za plaćanja Square i PayPal, podsjeća Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:55