Osigurana sredstva za njih 20

Kapital za razvoj startupa: Spremno do 50 tisuća eura za uvjerljive, predane i strastvene

Idućeg tjedna bit će u Zagrebu održani Selection Days u AlgebraLabu
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Upravo se aktivirao fond rizičnog kapitala u Hrvatskoj, a kako su najavili, ovog će mjeseca izabrati do 20 startup timova koji će moći sudjelovati u njihovom akceleracijskom programu i primiti 25 ili 50 tisuća eura ulaganja za ubrzanje razvoja.

Fond vodi investicijsko društvo Fil Rouge Capital iz Ljubljane, a namjerava investirati u „predane i strastvene osnivače s uvjerljivim poslovnim konceptom ili inovacijom“ u područjima od fintecha do interneta stvari i logističkih rješenja. Preduvjet je da je tvrtka registrirana u Hrvatskoj. Drugim riječima, startup timovi koji su iz inozemstva moći će također aplicirati, ali tek kad se preregistriraju.

Idućeg tjedna bit će u Zagrebu održani Selection Days u AlgebraLabu, gdje će dva dana žiti sastavljen od članova Fil Rouge Capitala birati najbolje startupe za akceleraciju. Program, kako su najavili, počinje 2. rujna i trajat će do 29. studenoga, a svakom timu bit će dodijeljen mentor.

Fond kojim upravlja Fil Rouge Capital težak je ukupno 32,5 milijuna eura te se očekuje da će uložiti u više od 100 startup poduzeća, a u pitanju je prvi fond rizičnog kapitala koji je osnovan u Hrvatskoj uz pomoć sredstava europske kohezijske politike. Naime, Fil Rouge Capital sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:44