Promjena tržišnog sentimenta

Kako zadržati hladnu glavu?

Vjera u kvalitetu svoje investicije izuzetno je važna pogotovo u kriznim situacijama KAKO ZADRŽATI HLADNU GLAVU? Vjera u kvalitetu svoje investicije izuzetno je važna, pogotovo u kriznim situacijama
Ilustracija
 Wavebreak / Profimedia

Svakodnevno smo izloženi promjeni tržišnog sentimenta, visoka je volatilnost cijena vrijednosnih papira pa se lako izgubiti u naglim tržišnim promjenama. Razni stručnjaci i oni manje stručni svakodnevno nas obasipaju svojim prognozama oko ishoda i dugotrajnosti krize, posljedicama koje će kriza ostaviti na ekonomiju. Zatrpani smo informacijama o brojevima oboljelih i umrlih zbog virusne zaraze. Odjednom se svi razumiju u epidemiološka pitanja, a zapravo nitko sa sigurnošću ne zna konačan ishod ove situacije. Možemo reći kako današnji događaju stvaraju povijest, današnje brojke će biti dio statistike, i nakon ovoga ćemo svi zapamtiti jednu stvar - u životu je sve moguće!

Na svakog pojedinca takva navala informacija može ostaviti različit dojam, a često je problem upravo filtrirati važne od nevažnih vijesti. Lako je u takvoj situaciji nagomilati osobni stres, reagirati emocionalno i ishitreno. Često investitori izgube hladnu glavu i izađu s tržišta u trenucima kada su na svoju investiciju trebali gledati isključivo dugoročno. Vjerojatno u tim trenucima izgube povjerenje u svoje pozicije, a ta vjera u kvalitetu svoje investicije izuzetno je važna, pogotovo u kriznim situacijama. U svakom slučaju se prije bilo kakve odluke savjetujte sa svojim investicijskim savjetnikom, a nije naodmet potražiti i drugo i treće mišljenje.

Sadržaj omogućili

Raiffeisen mirovinski fondovi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:29