OTKRILA JE GLAVNI CILJ

Kako se uspinjala žena koja sada vodi najmoćniju hrvatsku kompaniju: ‘Veselim se povratku u Zagreb...‘

Nova predsjednica Uprave INE o planovima za našu najveću kompaniju

Zsuzsanna Ortutay

 /Ina

Glavni cilj je održati jaku i stabilnu Inu, dok istovremeno nastavljamo graditi čvrstu budućnost za sljedećih 20 i više godine, poručila je nova predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay u prvom istupu po preuzimanju nove dužnosti.


- Nakon dvije i pol godine u Nadzornom odboru Ine, veselim se povratku u Zagreb i preuzimanju ove odgovorne uloge. Dobro sam upoznata s poslovanjem kompanije - dodala je Zsuzsanna Ortutay koja je istodobno s članstvom u NO Ine obnašala i dužnost članice Nadzornog odoba MOL-a Poljska. Karijeru u MOL-u započela je 1998. kao voditeljica odnosa s investitorima u TVK, petrokemijskoj tvrtki MOL Grupe.

Nova predsjednica Uprave Ine voditeljica riznice TVK-a bila je do 2003. godine, kada se preselila u Zagreb i do 2006. radila u Ini kao savjetnica za riznicu glavnog financijskog direktora. Od 2007. do 2009. bila je voditeljica kontrolinga maloprodaje MOL Grupe.

Od 2009. do 2010. Zsuzsanna Ortutay bila je voditeljica projekta integracije i poboljšanja učinkovitosti Ine s fokusom na financijsku stabilizaciju i održivu učinkovitost. Bila je rizničarka MOL Grupe između 2013. i 2018. a između 2018. i 2019. obnašala je ulogu financijske direktorice u MOL-u Mađarska.

Kao posebno postignuće Ortutay u njezinoj profesionalnoj karijeri Ina navodi da je od 2018. do 2020. bila je članica Upravnog odbora JMSR-a, zajedničkog pothvata MOL-a s japanskom korporacijom za sintetičku gumu Japanese Synthetic Rubber.

- Od 2019. izvršna je direktorica MOL GBS-a, centra za financije i usluge ljudskih resursa MOL Grupe koja pokriva aktivnosti 100 kompanija MOL Grupe u osam zemalja - ističe Ina. Nakon akvizicije poljske maloprodajne mreže goriva, dodaje se, Ortutay je 2022. postala članica Nadzornog odbora MOL-a Poljska.

Na odlasku iz ine njezin dosadašnji predsjednik Uprave Peter Ratatics poručio je kako ostavlja kompaniju u sigurnim rukama.

- Ponosan sam na postignuća koja je Ina postigla tijekom mog mandata. Sada, devet mjeseci kasnije, sa sigurnošću mogu reći da je Ina opet na dobrom putu. Ne samo da je upravljanje rizicima u kompaniji danas na iznimno visokoj razini, nego što je najvažnije, Inin intenzivan investicijski ciklus nastavlja se punom parom. Ina ima puno dobrih poslovnih prilika i moja je želja biti njezinim ambasadorom u Budimpešti - iskaknuo je Ratatics. Prema objavi Ine, Ratatics se vraća u MOL na funkcije izvršnog potpredsjednika Grupe za usluge kupcima te, kako se navodi, člana uprave drugih velikih mađarskih kompanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:41