Kobna tenisica

Kako je bizarna ozljeda nadolazećeg košarkaškog superstara izazvala veliki potres u SAD-u

Snimka nesreće mlade američke zvijezde u rekordno je brzom roku postala viralni hit
Zion Williamson
 YouTube screenshot

Bizarna ozljeda 18-godišnje najveće sveučilišne zvijezde američke košarke, igrača Duke Blue Devilsa Ziona Williamsona, dečka koji je programiran da uskoro postane NBA superstar, izazvala je veliki potres u jednom od najvećih svjetskih proizvođača sportske opreme Nikeu, ali i na cijelom tržištu te u američkoj javnosti.

Nesretni slučaj dogodio se već u prvoj minuti dvoboja Dukea protiv Sveučilišta Sjeverne Karoline. Williamson je krenuo u jednu od svojih karakterističnih akcija, ali mu se donji dio tijekom okreta odlijepio od ostatka tenisice. Williamson je s bolnom grimasom ostao ležati na parketu, kasnije je uspio odšepati u svlačionicu, a u bolnici su mu dijagnosticirali ozljedu koljena zbog koje će neko vrijeme (još je neizvjesno koliko točno dugo) izbivati s terena.

Snimka nesreće mlade američke zvijezde u rekordno je brzom roku postala veliki viralni hit na svim društvenim mrežama, posebno reakcija bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame koji je okršaj gledao uživo, a nedugo nakon toga krenuli su i posprdni komentari na račun Nikea, koji je ujedno i glavni Williamsonov sponzor, piše CNBC.

Cijelom valu kritika i poruga priključio se i Nikeov rival Puma, koji je na svom Twitteru poručio kako do ozljede ne bi došlo da je igrač nosio njihove tenisice. Tweet je ubrzo uklonjen, ali noćna mora za čelnike Nikea ostaje: - Snimku ove ozljede pokazivat će dok svi ne umremo, ogorčeno je komentirao jedan od zaposlenika tvrtke.

Koliko je ovaj incident ozbiljna poslovna prijetnja slavnom brendu svjedoči i činjenica da im zbog tvorničke pogreške na jednoj tenisici sada ozbiljno prijete teški poslovni gubici. Kompanija bi se mogla suočiti i s tužbom i s raskidom ugovora s nesretnim košarkašem, ali i sa nekim drugim sportskim zvijezdama.

Iako su se iz Nikea Williamsonu ispričali, već su im danas dionice pale za 1,6 posto, a mnogi analitičari su uvjereni kako je ovo tek početak pada: - Zabrinuti smo za zdravstveno stanje Ziona i želimo mu brz oporavak. Kvaliteta i funkcionalnost naših proizvoda nam je na prvom mjestu, ovo je izolirani slučaj, intenzivno radimo na otkrivanju uzroka ovog problema - poručili su iz Nikea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:28