Sezona u plusu

Jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj ne zna za srpanjsku rupu, nikad više turista

Turistička zajednica Općine Vrsi ne zna za srpanjsku rupu, slabu popunjenost apartmanskog smještaja i pad noćenja usprkos povećanju smještajnih kapaciteta
Pogled iz Nina prema Vrsima
 Luka Gerlanc / CROPIX

I dok se mnogi žale kako ovogodišnja turistička sezona nije ispunila očekivanja, u jednoj od najmlađih općina u Republici Hrvatskoj nemaju tih problema.

Vrsi su u plusu u dolasku gostiju i broju noćenja. Turistička zajednica Općine Vrsi ne zna za srpanjsku rupu, slabu popunjenost apartmanskog smještaja i pad noćenja usprkos povećanju smještajnih kapaciteta. Najnoviji rezultati koje je objavila TZO Vrsi govore kako je od početka godine do kraja srpnja ostvareno 4 posto više noćenja.

- U prvih deset dana kolovoza imamo 7 posto više dolazaka i čak 30 posto više noćenja s obzirom na isto razdoblje protekle godine. Ako je suditi po rezervacijama očekujemo da i daljnji nastavak sezone bude u plusu. Tradicionalno i dalje su nam najbrojniji gosti Nijemci, kazala je Zadarskom listu Rafaela Maraš, direktorica TZO Vrsi.

Mnogo je neotkrivenih i čudesnih mjesta na našoj obali, koja sve više intrigiraju i pobuđuju maštu žitelja Lijepe Naše i stranaca, a među njima su zasigurno i Vrsi te Poljica, područje u kojem živi oko 2.100 stanovnika.

- Nema uspješnog turizma bez suradnje i angažiranosti svih pojedinaca uključenih u ovaj turistički fenomen, naglasila je Maraš.

Nakon što su spremno dočekali turističku sezonu mogu uživati i u plodovima, moglo bi se reći besprijekorno organiziranog i bogatog Vrškog lita 2019. Na zadovoljstvo mještana, vikendaša i turista Vrško lito 2019. ima znatno veći broj manifestacija raznog tematskog sadržaja, od kulturnih, zabavnih do športskih.

- Očekivanja su svake godine sve veća, priznaje Maraš dodajući kako manifestacije organizira Turistička zajednica uz pomoć Općine i Vrsi infrastrukture.

Vrsi ove godine imaju raznovrsniji i bogatiji ljetni program, puno dalmatinskog duha uz klapske večeri, ribarsku večer, neizostavan dječji program s predstavama, kreativno-likovnim radionicama, animacijski show, Vrške ćakule - fešta u starom selu, folklornim večerima u Vrsima i Poljicima, komedija za odrasle.

- Vrsi s velikom pomorskom tradicijom su 'osuđene' na turizam, naglasila je Rafalela Maraš.

- Vrsi su idealne za ležerni odmor, odmor u duhu s prirodom, odmor u duhu tradicije, kulture i romantike. Osvježavajući zrak s planinskog masiva Velebita, čisto more i nezaboravni zalasci sunca te gostoljubivost glavni su aduti vrškog turizma. Dok neki više uživaju u svojoj intimi, skrivajući se od pogleda, na nekoj od manjih plaža i uvala, drugima su baš plaže mjesto gdje vole vidjeti i biti viđeni. Vrsi su obećana turistička destinacija, zaključila je Maraš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2023 19:22