Nautička izvrsnost

Jedinstveni projekt na Jadranu: Pet sidara za ACI marinu Rovinj

 ACI

ACI marina Rovinj prva je ACI marina koja u potpunosti posluje u segmentu luksuza, kako u smislu uređenja, ponude vezova, tako i pružanju vrhunske usluge i različitosti ponude. Svojevrsna nautička izvrsnost potvrđena je i službeno s oznakom ‘5 sidara’ koja je dodjeljuje marinama najviše kategorije. Nova ACI marina Rovinj najveća je investicija u povijesti ACI-ja, a i jedna od najvećih u nautičkom turizmu u RH, u koju je uloženo preko 150 milijuna kuna. Ukratko se može opisati u četiri riječi: ljepota, luksuz, inovativna rješenja i sigurnost. Rekonstrukcija je započela u travnju 2017. godine, a u marini izgrađenoj davne 1984. godine ostali su nepromijenjeni samo koncesijom određeni gabariti, dok je sve ostalo izgrađeno iznova, piše yachtscroatia.hr.

ACI

Vizualni identitet kompletno je izmijenjen, a koncept marine predstavlja iskorak u standardima nautičkog turizma, ponudi marine i usluzi nautičarima: prožet je ekskluzivnošću u svakome detalju, što s obzirom na zavidan turistički uzlet Rovinja posljednjih desetak godina taj grad zahtijeva i zaslužuje. Marinu čine dva lučka bazena – jedan za plovila u tranzitu, a drugi za plovila na godišnjem vezu, ukupno 196 vezova za prosječnu duljinu plovila od 17m, uz mogućnost smještaja na godišnji vez plovila do 35 m dužine i plovila u tranzitu znatno veće duljine. S obzirom na sve zahtjevnije tržište, Rovinj kao destinacija gradi svoj image na tradiciji mediteranskog duha prožetoj notom luksuza i upravo je to bila vodilja za rekonstrukciju marine: opremiti marinu sa manjim brojem vezova, ali za veće jahte, uspostaviti visoku razinu sigurnosti, opremiti ju novim tehnologijama te osigurati niz dodatnih sadržaja.

ACI

Kada se tome pridoda i prozračnost arhitekture koja lokaciji daje jednu potpuno novu vizuru, jasno je da se radi o jedinstvenom projektu na Jadranu. Marina je, kao druga u Hrvatskoj, kategorizirana s visokih pet sidara koja klijentima jamče ispunjavanje najviše razine kvalitete u pogledu niza posebnih uvjeta i visokih standarda opremljenosti i izgleda prostora u kojima se djelatnost obavlja, načina na koji se usluge pružaju, sadržaja koji marina nudi te u konačnici i u pogledu primjene načela zaštite okoliša u svakodnevnom poslovan.

ACI

Posebna briga vođena je o ponudi usluga na visokoj razini: ugostiteljskih sadržaja, wellnessa, trgovine svjetski poznatih robnih marki, predstavništva renomiranih prodajnih zastupnika luksuznih jahti, čarter agencije, servisni centar za plovila itd. Klijentima će biti na raspolaganju i 100 parkirnih mjesta u garaži te 50 u samoj marini. Marina je opremljena Wi Fi sustavom najnovije generacije, a luksuznim plovilima sigurnost daje i najmoderniji sustav video nadzora te kontrole pristupa.

ACI

ACI već treću godinu primjenjuje sustav digitalnih uplovljavanja uz pomoć posebne aplikacije i uređaja koje koriste mornari, a u tijeku je izrada i GIS sustava vezova rovinjske marine. Posebna briga uložena je u zaštitu okoliša i održanje čistoće morskog okoliša, a prilikom izgradnje korišteni su konstrukcijski materijali i energetski sustavi koji osiguravaju maksimalnu energetsku učinkovitost. Dizajnom i tehnološkim rješenjima koja su implementirana te visokom razinom nautičke usluge, nova ACI marina Rovinj idealno se uklapa u destinaciju Rovinja i zonu Monte Mulini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:06